Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Ali’nin kumbarasında 40 € var.
Ali 15 €’ya bir dolmakalem alıyor.
Cevap 1:
25 €
Soru 1: Ali’nin kaç parası kaldı?
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Peter’in kumbarasında 52 € var.
Peter 15 €’ya bir top ve 7 €’ya bir forma aldı.
Cevap 2:
Soru 2: Peter’in kaç parası kaldı?
30 €
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Zehra’nın kumbarasında 52 € var.
Zehra 17 €’ya bir kitap, 19 €’ya bir CD ve 12 €’ya bir top alıyor.
Cevap 3:
Soru 3: Zehra toplam ne kadar para harcadı?
Kendisinde kaç para kaldı?
4€
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Karl şekerleri kutulara yerleştiriyor. Her kutu 7 şekerlik.
Karl’ın önünde 50 şeker var.
Cevap 4:
Soru 4: Karl’ın kaç kutuya ihtiyacı var?
8 kutuya
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Dila şekerleri kutulara yerleştiriyor. Her kutu 9 şekerlik.
Dila’nın önünde 77 şeker var.
Cevap 5:
9 kutuya
Soru 5: Dila’nın kaç kutuya ihtiyacı var?
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Jovan şekerleri kutulara yerleştiriyor. Her kutu 8 şekerlik.
Jovan’ın önünde 98 şeker var.
Cevap 6:
13 kutuya
Soru 6: Jovan’ın kaç kutuya ihtiyacı var?
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
dolmakalem 8 € 50c, dosya 3 € 20c, silgi 50c,
kurşunkalem 30c, seloteyp 1 € 50c
Cevap 7:
12 € 80c
İlker 1 dolmakalem, 1 dosya, 1 silgi ve 2 kurşunkalem alıyor.
Soru 7: Ne kadar para ödemesi gerekir?
Yaşasın Matematik 1
dolmakalem 8 € 50c, dosya 3 € 20c, silgi 50c,
kurşunkalem 30c, seloteyp 1 € 50c
Kathi 1 seloteyp, 3 kurşunkalem, 1 silgi ve 2 dosya alıyor.
Soru 8: Ne kadar para ödemesi gerekir?
Yaşasın Matematik 1
Cevap 8:
9 € 30c
Yaşasın Matematik 1
dolmakalem 8 € 50c, dosya 3 € 20c, silgi 50c,
kurşunkalem 30c, seloteyp 1 € 50c
Bianca 1 dolmakalem, 2 dosya, 1 seloteyp ve 5 kurşunkalem alıyor.
Bianca’nın 50 € su var.
Yaşasın Matematik 1
Cevap 9:
32 € 10c
Soru 9: Kendisine kaç para geri kaldı?
Yaşasın Matematik 1
1 kg elma: 1 € 20c, 1 kg muz: 1 €,
1 kg armut: 1 € 10c, 1 kg karpuz: 70c
Linda 1 kg elma, 1 kg armut ve 1 kg karpuz alıyor.
Soru 10: Ne kadar para ödemesi gerekir?
Yaşasın Matematik 1
Cevap 10:
4€
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
1 kg elma: 1 € 20c, 1 kg muz: 1 €,
1 kg armut: 1 € 10c, 1 kg karpuz: 70c
Cevap 11:
7 € 65c
Lale 2 kg muz, yarım kilo armut ve 3 kg karpuz aldı.
Soru 11: Ne kadar para ödedi?
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
1 kg elma: 1 € 20c, 1 kg muz: 1 €,
1 kg armut: 1 € 10c, 1 kg karpuz: 70c
Cevap 12:
Oliver 3 kg elma, 2 kg muz, 3 kg armut ve 2 kg karpuz alıyor.
Soru 12: Ne kadar para ödedi?
12 € 30c
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Anne 4 çocuğuna 27 şeker dağıtıyor.
Cevap 13:
Soru 13: Bir çocuğa kaç şeker düşer?
6 tam
kalan 3
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Anne 4 çocuğuna 39 şeker dağıtıyor.
Cevap 14:
Soru 14: Bir çocuğa kaç şeker düşer?
9 tam
kalan 3
Yaşasın Matematik 1
Anne 6 çocuğuna 52 şeker dağıtıyor.
Soru 15: Bir çocuğa kaç şeker düşer?
Yaşasın Matematik 1
Luna parktaki Liliput trenine bir gün 470 yolcu biniyor.
Yaşasın Matematik 1
Cevap 15:
8 tam
kalan 4
Yaşasın Matematik 1
Cevap 16:
Ertesi gün 110 yolcu daha az biniyor.
Soru 16 : O gün trene kaç kişi bindi?
360 kişi
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Pazartesi günü dönmedolaba 610 kişi biniyor.
Cevap 17:
Salı günü 230 kişi daha az biniyor.
380 kişi
Soru 17: Salı günü kaç kişi dönmedolaba bindi?
Yaşasın Matematik 1
Yaşasın Matematik 1
Pazar günü 710 çocuk atlıkarıncaya bindi.
Cevap 18:
Pazartesi günü bu çocukların yarısı atlıkarıncaya biniyor.
355 kişi
Soru 18: Pazartesi günü kaç kişi atlıkarıncaya bindi?
Bu çalışma kağıdının metinlerini Murat Süsoy yazmış, layout çalışmasını ise Lale Yılmaz yapmıştır. © 2014
Download

Cevap 1 - Schule mehrsprachig