Postup druhej fázy IEC 2013
Ak už máš v rukách Conditional acceptance letter od IEC, tak už si v polovici svojej cesty do Kanady. Prešiel si úspešne
prvou fázou IEC a teraz ťa čaká druhá fáza cez účet MyCIC, kde budeš žiadať už priamo o pracovné povolenie work
permit od imigračného úradu CIC
Čo teda musíš urobiť / formuláre z roku 2013.
Musíš vyplniť formulár na stránke CIC
http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/cometocanada.asp
1 otázka – čo ideš robiť do Kanady - vyberieš si work
2 otázka - odpoveď - temporary more than 6 months
3 otázka - Slovakia
4 otázka – kde sa momentálne nachádzaš - Môže byť i iná krajina, napr. aj Kanada. Záleží na akých vízach si tam teraz
5 otázka – Máš niekoho v rodine, kto má Kanadské občianstvo alebo permanent residency?
6 otázka - tvoj dátum narodenia
7 otázka - Máš PR v USA alebo Green card?
8 otázka – Máš prísľub pracovnej zmluvy od budúceho zamestnávateľa?
9 otázka – Chceš pracovať v nejakej oblasti ako health care, šport ... odporúčame dať NO, ak to nie je vyslovene tvojim
cieľom.
10 otázka - Máš nejaké care livegiver skúsenosti? Je to hlavne otázka pre tých, čo sa by radi opatrovali deti.
11 otázka - Ideš do Kanady s členom svojej rodiny, ktorý ide do Kanady na temporary work alebo ide študovať?
12 otázka - Si dependant alebo partner niekoho, kto má v Kanade pracovné povolenie alebo ide študovať?
13 otázka - Tvoj status / never married, alebo divorced /
14 otázka - Do akej provincie máš záujem ísť? Ak do viacerých vyplň len tú, kde chceš stráviť najviac času.
Na zaklade vyplnenia týchto otázok by ti mala vyskočiť správa, že ti odporúčaju ísť na program IEC. Klikneš na tlačítko
continue.
15 otázka – V ktorom programe žiadaš o víza? Vyber working holiday.
16 otázka – Bol si niekedy trestaný atď? Ideálne: NO :)
17 otázka – Absolvoval si zdravotnú prehliadku autorizovaným lekárom za posledných 12 mesiacov?
18 otázka – Navštívil si jednu z vybraných krajín bez prerušenia viac ako 6 mesiacov za posledný rok? Stačí kliknúť na
otáznik a objaví sa ti linka, kde si môžeš pozrieť zoznam krajín
(http://www.cic.gc.ca/english/information/medical/dcl.asp )
19 otázka – Chceš pracovať vo vybraných oblastiach? Najlepšia odpoveď: NO. Ak by si dal YES, tak ťa môžu vyzvať na
zdravotnú prehliadku a vyžadovať od teba aj špeciálne doklady o skúsenostiach
20 otázka - Dávaš prístup ďalšiemu človeku ku tvojej aplikácii? NO
www.pracavkanade.sk, [email protected], Tel: 0948582221, Facebook: http://iec.pracavkanade.sk
21 otázka - Máš možnosť platiť kreditnou kartou visa, Mastercard a vytvorit digitálny obrázok / cez skenovanie ... / YES.
Potom ti ukáže sumár tvojej žiadosti, skontroluj si, či je všetko OK a následne stač CONTINUE.
Objaví sa ti checklist code, ktoré si zapíš. Budeš ho neskôr potrebovať. Tvar kódu napr. XY6614491695
Otvor si účet MyCIC
http://www.cic.gc.ca/english/e-services/mycic.asp
V ľavom dolnom rohu klikneš na registráciu
https://clegc-gckey.gc.ca/j/eng/rg?execution=e1s1
Piama linka na registráciu
Vlož checklist code
Po otvorení účtu MyCIC , vlož Check list code a priamo v tvojom účte CIC sa ti objavia všetky dokumenty, ktoré musíš
dokladovať a vyplniť na žiadosť o pracovné povolenie na IEC program.
Pravdepodobný zoznam dokumentov
•
•
•
•
•
•
•
•
work permit formulár 1295
family sheet 5707 - POZOR ! Neplatí pre aplikantov zo Slovenska. Na druhej strane je linka na stiahnutie
formuláru pre Slovensko – číslo 5645
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5645E.PDF
IEC conditional acceptance Letter
CV v angličtine
Kópia pasu
Digitálna fotografia
Výpis z registra trestov – stačí keď ho pridáš v originálnom znení
Pri každom dokumente je otáznik, kde sú bližšie informácie o požadovanom formáte dokumentu. Treba ho
dodržať.
Vyplenie formulára 1295
Formulár je potrebné vyplniť priamo online. Na konci je dôležité dať dokument validovať. Následne sa objaví nová, piata
strana s čiarovými kódmi. Až takto s tými čiarovými kódmi je potrebné uploadnúť dokument do účtu MyCIC. Nezabudni
vypísať dátum podpisu na dokumente!
Poznámky k vyplneniu, na ktoré sa nás najčastejšie žiadatelia pýtajú:
1 strana UCI – nevyplňovať
Meno a priezvisko vyplniť tak ako sa píše v pase
2 strana Current adresa – vyplň, kľudne i zahraničnú, ak si v zahraničí, ale ak im zadáš email, všetko pošlú emailom.
www.pracavkanade.sk, [email protected], Tel: 0948582221, Facebook: http://iec.pracavkanade.sk
Details of intended work in Canada
• 1 – vyscrolovat International Experience Canada
• 2 a/b nevyplňovať pokiaľ žiadaš v kategórii pracovné praázdniny, dať N/A
3 strana
• 3 napíš do akej provincie by si chcel ísť a do akého mesta, namiesto adresy daj N/A
• 4 job Title – napíš OPEN
• Brief Description of duties – napiš Working holiday program
• 5 duration – vyplniť predbežne plánovaný dátum príchodu a odchodu z Kanady
• 6 LMO nechaj prázdne
Education – vyplň len vysokoškolské štúdium alebo nadstavbové štúdium
Employment – pokiaľ si za posledných 10 roko mal viac ako 3 zamestnania, použi samostatný list papiera kde daj
hore svoje iniciály a označ to ako ‘’ Employment History – Continuted ‘’
4 strana Background information
Ak si odpovedal na niektorú z otázok ANO na strane 4, musíš vyplniť k žiadosti formulár IMM5257
Ak sa ťa niečo netýka vyplň N/A
Family Sheet 5645
•
•
•
v prvom riadku zaškrtni WORKER
tento formulár si musíš vytlačiť, vyplniť, podpísať a oscenovaný uploadovať do žiadosti myCIC
nezabudni podpísať každú sekciu
Ak by si potreboval s čímkoľvek poradiť neváhaj sa na nás obrátiť, radi ti pomôžeme.
A nezabudni, že naše služby sú zadarmo preto, lebo sme financovaní z provízií za sprostredkované kurzy angličtiny v
Kanade, alebo letenky, poistenie, či sprostredkovanie práce.
Ak si teda budeš chcieť čokoľvek z menovaného zariadiť, budeme veľmi radi, ak využiješ práve nás. Garantujeme
najlepšie ceny a podmienky samozrejme :)
Veľa zdaru želáme.
WSI
www.pracavkanade.sk, [email protected], Tel: 0948582221, Facebook: http://iec.pracavkanade.sk
Download

Postup druhej fázy IEC 2013 Musíš vyplniť formulár na