Şengen Vizesi
- Vize formu BÜYÜK HARFLERLE ve okunaklı, tamamı doldurulmuş ve şahsen imzalanmış
olmalıdır.
- Aynı seyahat belgesine kayıtlı kişilerin ayrı ayrı form doldurması gerekmektedir.
- 2 adet renkli vesikalık fotoğraf
- Pasaport – Türkiye’ye dönüş tarihi itibariyle kalması gereken geçerlilik süresi en az 3 ay
olmalıdır.
- Ilk veriliş tarihi 10 yıldan eski pasaportlar kabul edilmemektedir ve en az 2 vize sayfasının boş
olması gerekmektedir.
- Pasaportun ilk sayfasi ve pasaporttaki mühürlü ve vizeli tüm sayfaların fotokopisi. (Boş ‘Vize’
sayfası olmayan pasaportlar kabul edilmeyecektir.)
- Eger bir kisinin yaninda konaklayacaksaniz; kisinin sizin adiniza yazdigi davetiye, “Termo de
Responsabilidade” formu ve kisinin guncel banka hesap dokumu (Davetiyede adres, ziyaret
sebebi, kalınacak tarihler, ve başvuru sahibinin tüm adı yer almalıdır.)
- İşverenden alınacak belge: Çalıştığını ve kalınacak süre boyunca izinli olduğunu gösterir belge,
son 3 aylik sosyal sigorta belgeleri ve son 3 aylik maaş bordroları.
Ozel sirkette, serbest çalışan veya işyeri sahipleri ticaret sicil gazetesi ve faaliyet belgelerinin
orijinalini veya tasdikli kopyalarını sunmalıdır.
- Başvuru sahibi, kalınacak süre zarfında konaklama ve seyahat masraflarını karşılayabilecek
yeterli mali durumu olduğunu belgelemelidir. (Örneğin: Bankadan yazı, guncel banka hesap
cüzdanı, guncel son 3 aylik banka dokumu veya kredi kartı ekstreleri ve fotokopileri, vs.)
“Yeterli” mali durum miktarı seyahate bağlı olarak değerlendirilecektir.
- Başvuru sahibinin kalicagi sure boyunca baska bir kisi finanse edicekse, o kisiden taahhutname
alinmasi gerekmektedir.
- Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, ebeveyn yasal muvaffakatnamesi getirilmelidir.
- Otel rezervasyon teyidi veya ödemenin peşinen yapıldığını gösterir belge.
- Gidiş-Dönüş uçak rezervasyonu
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- En az 30.000 euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
- Avrupa Birliği Projeleri dahilinde vize başvurusu yapacak olanların hibe sözleşmeleri ve valilik
olurlarını temin etmeleri gerekmektedir.
- Vize ücreti için 60 Euro karşılığı Türk Lirası alınacaktır.
Büyükelçiliğin gerekli gördüğü takdirde ek belge isteme hakkı saklıdır.
Download

Şengen Vizesi - Embaixada de Portugal na Turquia