NORVEÇ / NORWAY
AB/AEA vatandaşlarının AB/AEA üyesi olmayan aile üyeleri
Non EU/EEA famil member of EU/EEA nationals
1
Kapak mektubu (başvuru portalında oluşan ve emailinize gönderilen bu kapak mektubundan çıktı alınız. Bu belge başvuru
sahibi tarafından imzalanmalıdır.) Cover letter from the Application Portal Norway – https://selfservice.udi.no
2
Fotoğraf (Biometrik ölçüde, 6 aydan eski olmayan, kapak mektubuna yapıştırılmış.) One (1) photograph (biometrical standard,
not older than 6 months, 35 x 45 mm
3
Pasaport (Geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlar. Lütfen pasaportunuzun Norveç’te kalacağınızın sürenin bitiminden
itibaren en az üç ay daha geçerli olduğuna ve vize kullanımı için en az iki sayfasının boş olduğuna emin olunuz.) Passport
Please make sure that your passport is valid for at least three months beyond your intended stay in Norway, and that the
passport has at least two blank pages for a visa sticker.)
4
Pasaport fotokopileri (Veriliş yeri ve tarihi, geçerlilik tarihi, eski vizeler, damgalar dahil olmak üzere tüm işlem görmüş sayfalar
eklenmelidir. Yabancılar için Türkiye’deki oturma izni fotokopileri de eklenmelidir) Copy of your passport (Place and date of
issue, expiration date, previous visas, for foreigners: valid resident/- work permits in Turkey.)
5
Seyahat sağlık sigorta poliçesi mecburi değildir ancak bulundurulması tavsiye edilir. It is not necessary to submit any other
documents, although the Embassy strongly recommends that you always travel with a valid health/travel insurance.
6
Uçak rezervasyonu (gidiş-dönüş) veya diğer seyahat araçları kullanılacaksa buna ilişkin ispatlayıcı belgeler (Vizenin
onaylanması öncesi uçak bileti satın alınması gerekmez. Not: Eğer vize başvurusu onaylanırsa, vizeniz başvuru esnasında
getirdiğiniz uçak rezervasyonunda belirtilen tarihlere göre basılacaktır) Flight or travel reservations or other proof of intended
transport. (It is not necessary to buy the ticket until a visa has been granted.)
7
Eğer başvuru sahibi EU/EEA vatandaşıyla evliyse evlilik cüzdanı. Marriage certificate - If you are married to an EU or EEA
citizen.
8
Çocuğunuz EU/EEA vatandaşıysa doğum belgesi. The Birth Certificate of the son/daughter you depend on – If you are a
dependent ascendant of an EU/EEA citizen.
Davet eden yakınınızın EEA anlaşmasına uygun serbest dolaşım hakkı bulunduğuna dair belge.(Norveç nufus kaydı, Norveç
oturum izni yada son 3 aylık maaş bordrosu.) Documentation showing that the EU/EEA national is exercising his/her right to
free movement pursuant to the EEA Agreement or the EFTA Convention (for example a transcript from the National
Population Registry in Norway, copy of the Residence Card in Norway, or copies of the three last pay slips of the EU/EAA
citizen).
9
10
Ebeveynlerinizden biri EU/EEA vatandaşı ise doğum belgesi. Birth Certificate – If one or both of yourparents are EU/EEA
citizens .
Beyan / Declaration
Başvuru evraklarımda olabilecek eksikliklerin vize işlemlerini uzatabileceğini ve başvurumun reddedilmesine neden olacağının
bilincindeyim. Norveç Büyükelçiliği, benden başka belgeler talep etme ve şahsen büyükelçiliğe gelmemi isteme hakkına sahiptir.
Başvuru ücretinin ödenmesi, bana vize alma hakkı vermemektedir. Vize başvurumun reddedilmesi durumunda başvuru ücretini
geri alamayacağımın bilincindeyim. I am aware that if documents are missing, this may increase the case processing
time and my application may be refused. The Norwegian Embassy has the right to ask for additional documents, and
an interview of the applicant. I am aware of that paying the application fee does not entitle me to a visa. In case of
refusal, the visa fee is not refundable.
İsim Soyisim / Name and surname
Başvuru tarihi / Application date
İmza / Signature
Complete
Uncomplete
Not
applicable
Download

Kontrol Listesi