01
2014
www.bbcentrum.cz | zdarma
Michaela
Žemličková:
je skvělé
podílet se na
vzniku něčeho
nového
Jste single
a chcete to
změnit?
I v BB ­Centru
se můžete seznámit
800 228 482
www.activa.cz
pokrytí signálem ACTIVA
Obsah
je tady čas povánoční a novoroční, kdy to každého z nás
svádí k bilancování a plánování dalších kroků v pracovním
i soukromém životě. V takové atmosféře se často probouzí
naše odpovědné já. A právě proto jsme se rozhodli toto číslo
věnovat nadační a charitativní činnosti. Věříme, že pro vás
bude inspirativní také rozhovor s Michaelou Žemličkovou,
ředitelkou a místopředsedkyní správní rady Nadace ČEZ.
Naše motto „Where business comes to life“ nás přivedlo
k zamyšlení nad kvalitou našich životů, zvláště těch osamělých. Proč ale být single, když se ten pravý protějšek
může vyskytovat právě mezi deseti tisíci lidmi, kteří přijíždějí každý den do BB Centra za prací? Rádi bychom tuto
myšlenku dále rozvinuli. Pojďte do toho s námi! Máte zájem se seznámit nebo byste rádi v seznámení naopak napomohli někomu jinému? Pište mi, prosím, své ­podněty –
jak se nejraději seznamujete vy, jaké máte v této oblasti
zkušenosti apod.
Doufáme, že pro vás bude čtení tohoto čísla příjemné. Moc
se těším na vaše e-maily.
Vendula Malochová,
šéfredaktorka
[email protected]
04 06 08 10 12 14 15 18 20 22 24 26 28 30 32 34 Where business comes to life
Stalo se v BB Centru
Saunování
Vyberte si v BB Centru
Sport a zábava
Rezidenční park Baarova
Dobročinnost v BB Centru
Tvář z titulní strany
Nájemci BB Centra
O čem se mluví
Služby v BB Centru
Balance Club Brumlovka
Zdravé potraviny
Zdraví v BB Centru
Kulturní tipy
Reklamní plochy v BB Centru
BB Centrum REVIEW pro vás připravují:
Vydavatel: Corporate Publishing, s. r. o.,
Hornoměcholupská 565, 109 00 Praha 10
www.copu.cz
Číslo vydání: 01/2014
Šéfredaktor: Vendula Malochová
Redakce: Gabriela Bartošová, Petra Vychodilová,
Alice Škochová, Jiří Pešek, Nela Kadlecová
Překlad anglické verze: Sophia, s. r. o.
Jazyková korektura: Andrea Tomešová
Client Service Manager: Martina Vrňatová
Inzerce: Ditta Dvořáčková, [email protected],
tel: +420 603 196 614
Foto: archiv, Milan Mošna, Ondřej Hromádka,
David Kraus
Foto titulní strana: Lucie Tučková
Tisk: TNM Print
Evidenční číslo MK ČR: E 15246
3
Pasáž
Filadelfie
s novým
faceliftem
Co je to „facelift“? Ve světě automobilů
menší kosmetická změna, při které osvědčený
model získá novější doplňky. Ve světě
plastické chirurgie pak jde o operaci obličeje
s cílem odstranit projevy stárnutí a posílit tak
sebevědomí pacienta.
V případě obchodní pasáže v Budově Filadelfie jsme se pro
facelift rozhodli proto, aby pasáž s proměnou získala novou tvář a její podoba byla jednotná. Zároveň jsme ale také
chtěli, aby se tu všichni cítili ještě příjemněji, rádi si tu dali
přes oběd například sendvič v restauraci Express Sandwich
a vraceli se sem i po práci – třeba posedět do Sommellerie.
V pasáži je také nové wifi připojení a ozvučení. Zkrátka bezbolestný facelift s těmi nejpříjemnějšími výsledky operace.
O tom, jestli se zákrok zdařil, se můžete přesvědčit už od poloviny listopadu 2013.
Na renovaci pasáže se podílela Ing. arch. Markéta Svobodová, která k realizaci řekla: „Cílem mělo být vytvoření příjemného oddychového prostředí pro návštěvníky pasáže. Od
4
Where business comes to life
studie po realizaci jsme koordinovali požadavky na vzhled
a funkčnost s příslušnými normami. Proto jsme také zvolili
jednoduchý, stylem i funkčností vyhovující design známé
italské nábytkářské firmy.“
Vzhled pasáže by nebyl úplný bez květinového aranžmá.
O to se postarali odborníci z obchodu Květiny Romantika, kteří vsadili na nejnovější trendy a umělé květiny. „Při výzdobě
jsme s ohledem na novou podobu pasáže dali přednost jednoduchému, čistému a praktickému stylu. U vchodů najdete
například amarilisy v zimním ladění, uvnitř pak působivý zamioculcas a sansevieria neboli tchýnin jazyk, který je teď opět
v módě,“ říká Judita Waissi, majitelka obchodu Květiny Romantika, který najdete v pasáži Filadelfie i v Brumlovce.
Vylepšený podchod
pod magistrálou
Ne všichni jezdíme do zaměstnání autem,
městskou hromadnou dopravou nebo
speciálním BB kyvadlovým autobusem.
Někteří se rádi projdeme. Na podzim
2013 došlo k vylepšení podchodu pod
magistrálou. Podchod získal novou
výmalbu a bylo tu také posíleno osvětlení.
5
Robert Vano:
autogramiáda a představení
kalendáře Klapzubovy
jedenáctky
6
Stalo se v BB Centru
Dne 10. prosince 2013 proběhla v pasáži Filadelfie autogramiáda Roberta Vana, na které měl každý příležitost zakoupit i nástěnný kalendář s jeho černobílými retro fotografiemi. Uznávaný fotograf nafotil známé české fotbalisty
v duchu Klapzubovy jedenáctky zcela bez nároku na honorář a s jasným cílem. Výtěžek z prodeje kalendáře půjde
na podporu lidí s roztroušenou sklerózou, konkrétně z něj
bude financován unikátní registr pacientů.
Humoristickou povídku Eduarda Basse Klapzubova
jedenáctka o soudržnosti, píli a neutuchající aktivitě si
pamatuje ze školy asi každý. Kdo z nás ale dokáže cokoli
říci o roztroušené skleróze? Kalendář proto vlastně také
funguje jako prostředek ke zviditelnění této nemoci a pro
lidi s roztroušenou sklerózou jako motivace k aktivnímu
životu.
„Roztroušená skleróza je zatím nevyléčitelná choroba,
o které se toho moc neví. Výskyt onemocnění má přitom
zcela jasně rostoucí trend. Nebál bych se ji označit za civilizační nemoc, jejímž spouštěčem bývá zřejmě často stres.
Týkat se proto může každého z nás. Nejrizikovější je skupina žen ve věku 20–40 let,“ říká Jan Bárta, ředitel komunikace a PR nadačního fondu IMPULS. Fond vznikl v roce
2000. Jeho cílem je podporovat projekty, které pomáhají
zajistit komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy,
její výzkum i osvětovou činnost.
Autogramiáda měla v BB Centru obrovský úspěch,
o čemž vypovídá i vysoký počet prodaných kalendářů. Kromě Roberta Vana se akce zúčastnili i fotbalisté Vladimír
Šmicer, Horst Siegl, Ivan Hašek a samozřejmě také spousta
z vás. Děkujeme za vydařenou akci a prostředky, které se
nám díky vašemu zájmu o kalendáře podařilo na dobrou
věc vybrat.
Vánoční tóny v pasáži Filadelfie
V obchodní pasáži Budovy Filadelfie jste se stejně
jako v uplynulém roce mohli zaposlouchat do vánočních
balad. Nereprodukované vánoční tóny živého klavíru
se ve Filadelfii stávají už klasickou a oblíbenou součástí
adventního času.
7
Stále více lidí zařazuje saunování
mezi své pravidelné volnočasové
aktivity, někteří si z něj udělali
dokonce koníček. Saunování
představuje relax, prevenci, léčbu
i společenskou událost v jednom.
Počet veřejných saun tak i nadále
roste a obzvlášť v chladných
podzimních a zimních měsících
lákají k odpočinku v teple.
Horkovzdušné a parní lázně nejsou výdobytkem moderní
doby, jejich účinku si užívali už naši dávní předkové. Kořeny saunování lze hledat ve Finsku, odkud výraz „sauna“ pochází. Finské kočovné kmeny si tuto tradici pravděpodobně
přinesly ze střední Asie, kde parní lázně provozovaly ve stanech a jiných přístřešcích. Největší boom však saunování
zažilo až v 60. letech minulého století, kdy lidé naplno objevili jeho zdraví prospěšné účinky. Pravidelné saunování
totiž posiluje obranyschopnost organismu a snižuje výskyt
různých onemocnění. Navíc ohřátí těla nad normální tělesnou teplotu je příjemné a relaxující, tělo při něm do krve
vyplavuje látky podobné endorfinu. Při saunování dochází
k uvolnění unavených svalů i zklidnění myšlenek, odpočine si tak nejen tělo, ale především hlava. Nejen proto se
v sauně obvykle nemluví. Opomenout nelze ani kosmetické
účinky – díky napaření se vyhlazuje pleť, horko otevírá póry
a tím pomáhá proti akné a příznivě působí i proti celulitidě.
Prim hraje finská sauna
U nás je nejvíce rozšířena tzv. finská sauna, místnost vykládaná dřevem, dokonale izolovaná od okolí, se saunovými kamny uvnitř, která vyhřívají obvykle na teplotu od
60 do 120 °C. Odvážlivci mohou vyzkoušet i sauny o teplotě 130 až 140 °C. Na rozdíl od páry je zde nízká vlhkost
vzduchu, jen několik málo procent (v páře je teplota vzduchu jen o několik stupňů vyšší než teplota těla, ale vlhkost téměř stoprocentní). Váháte-li mezi saunou a párou,
měli byste znát rozdíl mezi nimi – sauna slouží primárně
k prohřátí těla, pára je spíše prevencí dýchacích potíží.
Kromě finské jsou v tuzemsku k dispozici ještě další veřejné sauny: švédská, neboli suchá (kde se teplota pohybuje okolo 100 °C, ale na kamna se nepřilévá voda a tělo
se méně potí), infrasauna (k hloubkovému prohřátí organismu a svalstva slouží infračervené záření) nebo různé
aromatické sauny, jako bylinné či medové (prostor je zde
8
Saunování
umřelých buněk a kůže se regeneruje. Ve Finsku se často
používají i březové metly s listím, kterými se lidé během
saunování šlehají, aby si přiváděli více tepla na kůži a vdechovali éterické látky z rozdrcených březových listů.
Mohou do sauny i děti? Sauna jako prevence před onemocněním se doporučuje i dětem. „Do sauny mohou děti už
od batolecího věku (v severských státech se běžně saunují
i kojenci), ale měla by platit zásada, že si dítě dokáže říct,
kdy je mu horko. Saunovat by se měly v nižších patrech
sauny, zpočátku ne déle než pět minut, následovat musí
ochlazení a doplnění tekutin. Cykly opakujte jen dvakrát až
třikrát,“ uvádí MUDr. Světlana Najmanová, dětská lékařka
Masarykovy nemocnice v Rakovníku.
nasycen párou s vůní, při inhalaci dochází k uvolnění dýchacích cest).
Otazníky kolem saunování
Proč se kamna polévají vodou? Ve
finské sauně jsou na kamnech kameny, které je možné polévat vodou.
Důvodem je, že vzniklá pára na chvíli
zvýší vlhkost vzduchu a lépe se dýchá.
Proč do sauny chodíme nazí? Do
sauny se nechodí v plavkách, aby nezabraňovaly pokožce v pocení. Teplo
totiž otevírá póry a díky tomu dochází
k vylučování nečistot z těla. Nahá kůže
se navíc horku ubrání lépe než oblečená. Doporučuje se však prostěradlo
(nebo osuška), které nejen zakryje in-
timní partie, ale na rozdíl od plavek také vsákne nečistoty
a pot. Pokud v prostěradle nejsme zahaleni, je z hygienických důvodů nezbytné si jej alespoň položit pod sebe (i pod
chodidla), aby nedocházelo ke kontaktu potu s lavicí.
Kam si v sauně sednout? Začátečníci na nejnižší lavici,
pokročilí mohou na tu nejvyšší. Je známo, že výše je větší
teplo.
Jak dlouho v sauně vydržet? Pokud jsme zdraví, obecně
se doporučuje absolvovat tři saunovací cykly po 10 až 15
minutách. Stejně dlouho bychom se měli ochlazovat (pod
ledovou sprchou, venku na terase, v ledovém bazénku, pod
ledovým vědrem apod.) a odpočívat. Vhodné je také doplnění tekutin, nejlépe minerálkou či ovocnou šťávou (pozor
na alkohol, potlačuje účinek saunování).
Jaké pomůcky v sauně používat? Do sauny si můžete vzít
různé kartáče a žínky určené k automasáži. Lehkým drhnutím kůže se zbavujete (podobně jako při peelingu) od-
Kam za horkým vzduchem
Oblíbené jsou především sauny, které jsou součástí wellness komplexů. Na jednom místě tak kromě několika
druhů saun mohou návštěvníci najít třeba bazén, páru,
solné komory, vířivku, masáže, příjemné odpočívárny
s barem a další. Takový kompletní relaxační servis nabízí
i Balance Club Brumlovka s pětadvacetimetrovým bazénem. K dispozici je tu kromě klasické finské sauny také
soft sauna se světelnou terapií (posiluje imunitní systém,
léčí lupénku, ekzém, akné, pomáhá při hojení ran a jizev),
kruhová pára s hvězdným nebem (má nižší teplotu a vyšší vlhkost), tepidárium (kruhová aroma lázeň s vonnými
esencemi), Kneippova lázeň s masážními oblázky (střídá
se horká a ledová voda), saunové kruhové sprchy či vířivá
lázeň. Na střešní terase pak můžete navštívit japonskou
saunu, v níž se teplota pohybuje kolem 90 °C a výhodou
je, že se zchladit můžete přímo venku (v zimě i na sněhu),
nebo jen jednoduše odpočívat. I kdybyste v saunování nenacházeli jiné benefity, příjemný odpočinek a prohřátí těla
nelze opomenout.
9
Chraňte svou pleť
před zimou!
Pokud se chystáte brázdit zasněžené svahy hor, nezapomeňte si s sebou vzít i opalovací krém. Slunce opaluje
i v zimě. Sníh a nadmořská výška intenzitu slunečního záření ještě umocňují. Nemůžeme se ovšem spoléhat na zbytky opalovacího krému z léta. V jeho složení hraje důležitou
roli hydratační složka, která by při nižších zimních teplotách mohla pokožce ublížit. A to platí nejen o opalovacích
prostředcích, ale i o pěsticí kosmetice. Pleť v létě hydratujte, v zimě ji především chraňte! Hezky v teple a „trendy“!
Pro každodenní nošení i provozování zimních sportů je velmi důležité vhodné zimní oblečení. I přes rychlý vývoj veškerých moderních funkčních materiálů je prachové peří stále jedním z nejlepších tepelně-izolačních materiálů. V kombinaci s kvalitním použitým vrchním
materiálem zaručuje výbornou odolnost proti větru, sněhu a vodě. Nejčastěji se používá peří
kachní a husí.
Kvalitní a pohodlné zimní oblečení lze zakoupit v prodejně Sport Resort v budově Beta.
Prestižní rakouský výrobce ALLSPORT představuje dámskou lyžařskou bundu řady Ski Pure,
Scindarella. Bunda je extrémně teplá a pohodlná, plněná prachovým husím peřím. Díky módnímu lesklému materiálu, luxusnímu umělému hedvábí, a výšivce ve tvaru hvězdy budete na
sjezdovce nepřehlédnutelná.
dm drogerie
SPORT RESORT
Budova Filadelfie
Otevírací doba:
po–pá 8.00–19.00 hod.
so 8.00–13.00 hod.
www.dm-drogeriemarkt.cz
Budova Beta
Otevírací doba:
po–pá 10.00–19.00 hod.
so 10.00–16.00 hod.
www.sport-resort.cz
Krásné a zdravé nehty díky novinkám
v Bomton Loft Brumlovka
K širokému portfoliu vlasových a zkrášlujících procedur
Bomton Loft Brumlovka přibyla také mimořádně šetrná
a zároveň účinná manikúra a pedikúra s přírodní veganskou značkou SpaRitual. Právě v mrazivém počasí je potřeba o ruce pečovat mnohem intenzivněji. Vhodnou úpravou
a ochranou můžete předejít křehkosti nehtů, kterou v zimě
způsobuje především chlad a voda, které nabourávají pórovitou strukturu nehtu.
Ošetření rukou i nohou se v Bomton studiu mění ve skutečně relaxační zážitek, na jehož konci vás čekají dokonale vypadající nehty, mladistvě zářivá pokožka a skvělý
pocit. 10
Bomton Loft Studio
Budova Brumlovka
Otevírací doba:
po–pá 8.00–21.00 hod.
so 10.00–17.00 hod.
ne 10.00–16.00 hod.
www.bomton.cz
Vyberte si v BB Centru
6. února 2014
Den plný vůní
– míchání olejíčků
„na míru“
Dne 6. února 2014 bude v květinářství Romantika Den plný vůní, kdy si můžete
nechat namíchat svůj osobní harmonizující olejíček. Zastavte se na chvíli v každodenním pracovním shonu a přičichněte k vůním olejů firmy Nobilis Tilia.
Éterické oleje jsou stoprocentní přírodní bylinné koncentráty, které přispívají ke
zlepšení fyzického zdraví a duševní pohody člověka. V jedné kapce je obsažena
vůně a účinné látky až z 1 kg léčivé rostliny. Na rozdíl od chemických léků nemají
žádné nepříjemné vedlejší účinky a posilují přirozenou imunitu organismu.
Zpříjemněte si zimu a využijte svého namíchaného olejíčku například k inhalaci
nebo k přípravě masážního oleje. Květiny Romantika
Budova Filadelfie a Brumlovka
Otevírací doba Filadelfie:
po–pá 9.00–18.00 hod.
Otevírací doba Brumlovka:
po–pá 9.00–19.00 hod.
www.romantika-dekorace.cz
Přirozené permanentní
řasy DIAMOND
LASHES®
V zimních měsících platí známé, trochu upravené, pořekadlo „leden,
únor, březen za kamna vlezem, duben ještě tam budem“, ale byla by
velká škoda jen tak ležet za pecí, když můžete odpočívat a relaxovat
v Nail Studiu a odcházet jak znovuzrození.
Každá žena jistě ocení být stále upravená i bez každodenního líčení.
Studio nově nabízí permanentní řasy DIAMOND LASHES® za velmi
příznivé zaváděcí ceny. Jedná se o novou, vylepšenou metodu permanentního prodlužování a zahušťování řas formou „řasa na řasu“.
DIAMOND LASHES® šetří váš čas, vypadají přirozeně, je jednoduché
a příjemné je nosit! Jsou voděodolné a ultra lehké, na očích je necítíte.
Dále vám nabízíme profesionální služby:
• Kompletní manikúra
• Shellac, P-Shine
• Kompletní pedikúra (suchá, mokrá)
• Gelové nehty
• Depilace
• Parafínové zábaly
• Permanentní řasy značky EMPORIO Lashes®
Přijďte si zpříjemnit studené a krátké zimní dny!
Radka Chvalová
NAIL STUDIO
Budova Filadelfie
Otevírací doba:
po–pá 9.00–18.00 hod.
so – dle objednání
Mob.: +420 603 155 922
Zimní kolekce pro lyžaře HALTI je
plná barev a technických prvků
Díky dlouholeté spolupráci s profesionálními lyžaři a zkušenostem získaným na
poli závodního lyžování jsme poznali, co přesně je potřeba k dokonalé výbavě pro
náročné lyžaře.
Produkty HALTI jsou špičkou mezi funkčním oblečením. Nabízejí spoustu technických prvků a byly otestovány skutečnými odborníky. Kolekce je pestrá a nabízí
jak moderní vzory, tak svěží jednobarevné modely.
Užijte si barevnou zimu plnou sportovních úspěchů! NIVOSPORT
Budova Brumlovka
Otevírací doba:
po–pá 9.00–20.00 hod.
so, ne 10.00–18.00 hod.
www.nivosport.cz
11
Netradiční zimní sporty:
zkuste něco nového!
12
Telemark skiing
Snowscooting
Telemark skiing se od klasické techniky lyžování odlišuje
především specifickým druhem vázání, kdy pata zůstává
volná. Nejde ovšem pouze o vázání na patě, ale o celkové
provedení úchytu se spoustou dalších vychytávek.
Při tomto druhu lyžování, pocházejícím z jižního Norska
z oblasti Telemark, jsou obě lyže zatíženy stejně a jedna
noha je v pokleku, zatímco na sjezdovkách přenášíte váhu
na vnější lyži a oblouk je snožný. Díky tomu oblouky vypadají úplně jinak než při klasickém sjezdu a dochází k většímu zatěžování stehenních svalů.
Telemark je možné provozovat jednak na sjezdovkách,
což je nejčastější způsob, nebo sjíždět ve volném terénu
formou freeridingu. Těm, kteří se cítí na náročnější terén
a delší výlety mimo prošlapané běžecké stopy, se nabízí
tzv. backcountry touring – odvětví zaplňující mezeru mezi
klasickými běžkami a skialpinismem. Atraktivní formou
telemarku může být také freestyle nacházející uplatnění
zejména ve snowparcích.
Výuku telemarku si můžete objednat v lépe vybavených
lyžařských školách, například v Krkonoších ve Špindlerově
Mlýně, www.skolmax.cz.
Pokud hledáte pro jízdu na sjezdovce zábavnější alternativu k lyžím nebo snowboardu, vyzkoušejte snowscoot neboli
sněžné kolo. Techniku tohoto nového sportu lze lehce zvládnout – snowscoot se totiž stejně jako kolo ovládá pomocí
řídítek přes pohyblivou přední plochu. Zadní plocha, na
níž jsou umístěny smyčky pro upevnění nohou, pohyblivá
není a ovládáte ji přes hrany přenášením své váhy z jedné
strany na druhou. Problematické může být pouze brzdění,
jelikož snowscoot neobsahuje brzdy. Brzdí se podobně jako
na snowboardu, tedy zatočením a jízdou po hraně. Aby vám
v případě pádu snowscoot neujel, používá se pro připoutání
k vaší noze lanko se suchým zipem.
V porovnání se snowboardem a lyžemi vám sněžné kolo
šetří klouby, jelikož nemáte nohy vázané na jednu pozici. Jízda na snowscootu, který spatřil světlo světa poprvé
v roce 1990, je oblíbená zejména v USA a Kanadě, poslední
dobou se však stále větší oblibě těší také v Evropě.
Snowscoot si zapůjčíte například na internetových stránkách www.snowbe-snowscoot.com
Sport a zábava
Co dělat, když už vás na sjezdovce omrzí lyže či snowboard?
Přinášíme vám pár tipů na některé zajímavé zimní sporty, které si
můžete vyzkoušet v českých horách.
Skialpinismus
Snowkiting
Nejste-li příznivcem sjezdovek či lyžařských středisek,
můžete se vydat do zasněžených horských končin, kam
nevedou stopy a kde budete odkázáni jen sami na sebe.
Tato aktivita nese název skialpinismus a její počátky sahají
o několik stovek let zpět, kdy to byl v podstatě jediný způsob, jakým se daly v horách převážet zásoby.
Skialpinistické aktivity jsou velmi široké. Nejpopulárnější
forma představuje zimní túry na vrchol horského štítu. Na
ty budete potřebovat speciální lyže s tzv. stoupacími pásy,
které se upevňují na patu a špičku a zabraňují tak podkluzování na sněhu. Skialpové lyže jsou také kratší a mají odlišný
tvar. Boty jsou na rozdíl od normálních lyžařských bot uzpůsobeny na šněrování nebo na suchý zip.
Při pohybu v horském terénu je třeba počítat s možným
lavinovým nebezpečím, základní výbava skialpinisty proto
kromě přilby zahrnuje lavinový vyhledávač, lopatu a lavinovou sondu. V té nejnáročnější podobě skialpinismu dále
do základní výbavy spadá i horolezecké náčiní.
Veškeré vybavení pro skialpinismus si lze zapůjčit na
www.namche.cz.
Zatímco u tradičních zimních sportů potřebujete obvykle strmý horský svah, ideálním terénem pro snowkiting je naopak
rovina pokrytá sněhem. Není proto divu, že tento relativně
mladý sport se těší největší oblibě v Kanadě a Skandinávii,
kde je takovýchto rozlehlých plání dostatek. Velké množství
vhodných lokalit lze ovšem najít i v České republice. Potom už
stačí jenom nazout lyže nebo snowboard a za pomoci tažného
draka se po sněhové pláni nechat unášet větrem.
Právě vhodné povětrnostní podmínky jsou základním
předpokladem pro realizaci tohoto adrenalinového sportu,
který lze provozovat při větru zhruba od 5 m/s, což je v našich končinách splněno po více než polovinu zimních dnů.
Pro snowkiting existuje rovněž speciální snowkiteboard
s větším rádiem, díky němuž není jízda tolik namáhavá,
protože vás nenutí jezdit do oblouku jako klasický snowboard. Důležitou součástí výbavy je také trapéz pomáhající
přenášet sílu draka na tělo, aby neležela jen ve vašich rukou. Mezi největší snowkitingová centra v Česku patří díky
vysoké nadmořské výšce Boží Dar v Krušných horách, více
na www.kite-skola.cz.
Druhy snowkitingu
Freeriding
jízda ve volném terénu
a hlubokém sněhu
Freestyle
skoky a předvádění triků ve
vzduchu
Kite-flying
„paragliding“ s kitem, kdy se
jezdec může dostat i do výšky
několika desítek metrů
Jibbing
jízda využívající různé překážky
jako raily, bedny apod.
13
Rezidenční park Baarova
Rezidenční
park Baarova:
bydlení, které se cení
O bytovém komplexu Rezidenční park Baarova jsme na stránkách tohoto
časopisu psali často. Psali jsme o stylu, komfortu a bezpečí, které nabízí, o jeho
strategické poloze, dostupnosti, občanské vybavenosti. Podělili jsme se s vámi
o názory architektů, developera i bytové designérky. Zprostředkovali jsme
vám také přímé zkušenosti samotných obyvatel, kteří si nejvíce cenili
bezpečnosti lokality a komfortu bydlení.
Zdálo by se, že už bylo řečeno vše.
Přesto nás nedávno Rezidenční park
Baarova potěšil něčím novým. Už
jsme vás informovali o tom, že komplex byl zkolaudován na konci roku
2012 a ihned oslovil porotce prestižních soutěží Stavba roku a Realitní
projekt roku. V soutěži Stavba roku
získal Cenu primátora hlavního města
Prahy, ve 2. ročníku soutěže Realitní
projekt roku pak hned ceny dvě: ocenění za projekt realizovaný na území
Prahy 4 a Cenu architektů.
A nyní bodoval i v 15. ročníku uznávané soutěže Best of Realty – Nejlepší
z realit 2013. Byl jedním ze šestnácti
projektů, které byly nominovány v kategorii Rezidenční projekty, v celkovém hodnocení této kategorie postoupil do užšího finále mezi čtyři nejlepší
a nakonec si odnesl vítěznou trofej
v kategorii Cena čtenářů.
Tak ceněné bydlení jistě oceníte i vy.
K prodeji jsou volné byty v katego­
riích 2+kk, 3+kk, 4+kk. Výhody bydlení v Rezidenčním parku
Baarova:
• Poloha: nedaleko centra,
a přitom v klidu a zeleni
• Bezpečnost: promyšlená
koncepce pro bezpečí obyvatel
• Dostupnost: skvělá dopravní
dostupnost autem i městskou
hromadnou dopravou
• Občanská vybavenost: školy,
školky, společenské centrum,
restaurace, kavárny, pošta,
moderní sportovní zařízení
(fitness a wellness klub Balance
Club Brumlovka), obchody
• Komfort: každý byt má balkon,
terasu nebo předzahrádku, ke
každému náleží parkovací stání
a prostorná sklepní komora
Kontakt:
PASSERINVEST GROUP, a. s.
Želatavská 1525/1
140 00 Praha 4
Václav Černý
+420 724 607 209
[email protected]
14
Dobročinnost v BB Centru
Kateřina Čelakovská:
Taková jsem a nedá se to změnit
Kateřina Čelakovská,
Assistant Area Sales Director
pro region východní Evropy ve
společnosti Alstom Grid
Říká se, že nikdo nemůže udělat
všechno, ale všichni můžeme udělat
něco. A Kateřina Čelakovská, Assistant Area Sales Director pro region východní Evropy ve společnosti
Alstom Grid, dělá opravdu víc než
­
jen tak „něco“. V BB Centru, kde má
Alstom Grid své kanceláře, ji můžete
potkávat v budově Beta nebo třeba
v Baarově parku, kam si chodí vyčistit
hlavu. V něčem je ale jiná než většina
Foto: archiv K. Čelakovské,
Adam a Kristýna
nás ostatních. Kromě každodenního
zaměstnání pracuje jako dobrovolnice
v dětském domově Lety, navíc spolupracuje s dětským domovem Radost
a se stacionářem pro mentálně postižené v Chotěšicích.
O> Co vás k dobrovolnické práci přivedlo?
Jsem prostě taková uvnitř a nedá se
to změnit. Odmalička ráda pomáhám,
už tehdy jsem domů vodila psy a děti
(smích). První zkušenost s prostředím
potřebných mi zprostředkovala uči­
telka v osmé třídě na základní škole.
Sama byla handicapovaná a otevřela
mi dveře do Jedličkova ústavu. Tam
jsem chodila pomáhat asi rok. Díky
praxi na vysoké škole – obor sociální
práce – jsem se pak dostala do dětské­
ho domova Lety. Dovolili mi tam uspo­
řádat pár akcí a nabídli mi prostor, kde
jsem svůj elán mohla realizovat. Tady
jsem se taky potkala s Kristýnkou. Na­
šly jsme k sobě cestu a teď jsem její
hostitelka. Beru si ji na víkendy. Pro
dětský domov taky organizuji akce,
jako je např. sběr oblečení nebo hraček.
O> Pracujete i pro stacionář s mentálně postiženými lidmi. V čem se vám
tahle práce líbí?
Ze své spolupráce se stacionářem
v Chotěšicích mám obrovskou radost.
Práce s postiženými je samozřejmě
fyzicky a psychicky velmi náročná,
ale tito lidé zase na druhou stranu
dokážou svou radostí ze života, úsmě­
vem, křikem a jásotem vyjadřovat
čistou bezelstnou vděčnost. To pro mě
vyvažuje všechna negativa.
O> Proč se stát dobrovolníkem? Co
vám to dává?
To se nedá úplně popsat slovy. Je to
hluboce niterní věc. Mě osobně to tak
nějak nabíjí, těší a posouvá vpřed.
Zkrátka srdcová záležitost. Jestli se
stanete dobrovolníkem, je čistě na
vás. Každý máme jiné hranice, cíle
a touhy. Důležité je mít dobré srdce
a odvahu pomoct. 15
Čím je společenská
odpovědnost pro firmy
v BB Centru
Tchibo
Jako aktivní člen společnosti podporuje Tchibo projekty,
které dodržují princip „pomáhat ostatním, aby si dokázali
pomoci sami“.
Mount Kenya
Projekt byl zahájen v roce 2011 s cílem podpořit ženy farmářů pěstujících kávu a jejich rodiny. V rámci projektu firma
pomáhá vytvářet infrastrukturu pro dodávky vody, organizovat vzdělávací kurzy, stará se o školní docházku sirotků a nabízí asistenci při výstavbě chlévů a plotů. Celkově
umožňuje zlepšovat životní podmínky těchto žen.
Školní projekt v Beninu
Společnost Tchibo projekt iniciovala za pomoci partnerů
v roce 2010 v Beninu, odkud nakupuje bavlnu. V šesti komunitách zde pracuje na zlepšení školní infrastruktury a kvality výuky. Doposud byly postaveny dvě školy, rozděleno
20 000 školních uniforem, 10 000 učebnic a založeno deset
školních zahrad. Mezi další akce patří zřizování školních jídelen a výstavba studní.
Foto: Tchibo
Firemní dobrovolnictví
Zaměstnanci společnosti Tchibo v ČR se zapojují do spolupráce s neziskovým sektorem a pomáhají konkrétním
místním komunitám – např. seniorům a handicapovaným,
přikládají ruku k dílu při obnově zeleně apod. S neziskovými
organizacemi a sociálními podniky uzavírá Tchibo dlouhodobá partnerství.
Microsoft
Společnost Microsoft je světovým lídrem v poskytování
softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po
celém světě plně realizovat jejich potenciál. Společenská
odpovědnost je pro Microsoft součástí firemní strategie.
Technologie pro dobrou věc
K pomoci tam, kde je to třeba, využívá Microsoft své technologie.
Společnost se soustřeďuje hlavně na modernizaci školství a rozvoj technologických dovedností dětí a mládeže.
V současné době pomáhá digitalizovat výuku na několika
českých základních školách a vyškolil už 14 000 učitelů
a 60 000 studentů na využití technologií ve výuce i v praxi.
Dlouhodobě podporuje inovace a posiluje konkurenceschopnost malých a středních podniků. Služeb Microsoft
inovačních center, která umožňují přístup ke vzdělávání,
nejnovějším technologiím a technologickému zázemí, využilo dosud 12 000 osob.
Microsoft také usnadňuje fungování neziskovým organizacím a pomáhá zlepšovat zaměstnatelnost lidí s postiže-
16
Foto: Telefónica
ním nebo jinou bariérou. Neziskovým organizacím nabízí
firma přístup k nejnovějším technologiím za nulové či minimální náklady. Od září 2013 mohou neziskovky využít bezplatně i cloudové řešení Office 365. Od roku 1996 Microsoft
podporuje Nadaci Charty 77, díky čemuž se lidé se ZTP/P
lépe uplatňují na trhu práce.
Telefónica Czech Republic
Nadace Telefónica
Společnost Telefónica Czech Republic založila vlastní Nadaci Telefónica. V jejím rámci podporuje také služby Linky
bezpečí a Linky seniorů a podílela se na vzniku projektu
Dárcovské SMS.
Nadace Telefónica rozdělila už přes 218 milionů korun na
pomoc rozvoji místní občanské společnosti, z toho přes 6,8
milionu korun darovali sami zaměstnanci. Ti zároveň věno-
vali více jak 88 000 hodin svého času
na podporu veřejně prospěšných projektů nadace. Právě díky jejich aktivnímu zapojení fungují úspěšně projekty,
jako jsou např. finanční sbírky pro lidi
v nouzi; Mezinárodní dobrovolnický
den, kdy zaměstnanci společnosti Telefónica po celém světě pomáhají v neziskových organizacích; Teambuilding
pro dobrou věc, v rámci kterého týmy
při skupinových výjezdech pomáhají
potřebným; Daruj krev nebo Pomoc
vaší komunitě – grantový program, ve
kterém mohou zaměstnanci žádat nadaci o finance pro neziskovku, v níž ve
volném čase působí jako dobrovolníci.
Dobročinnost v BB Centru
Think Big
Prostřednictvím programu Think Big
pomáhá nadace už více než dva roky
mladým lidem realizovat jejich nápady na podporu komunit, ve kterých žijí.
Dosud podpořila přes 2 000 mladých
lidí a jejich více než 700 projektů po
celé České republice částkou 37 milio­
nů korun.
Marks and Spencer
Marks & Spencer spolupracuje od říj­
na 2013 s fondem UNICEF. Firma od­
startovala už čtyři hlavní kampaně.
Projekty jsou velmi úspěšné a jak za­
městnanci, tak zákazníci přispívají fi­
nančními prostředky na pomoc dětem
na celém světě.
Projekt „Až vyrostu“
Jedná se o projekt s dětmi pro děti, nazvaný „Až vyrostu“ (When I grow up).
Holčičky a kluci namalují červenou,
modrou a bílou barvou na pohlednice
své touhy a sny o budoucnosti, jejich
poskládáním se pak vytvoří obrovská
česká vlajka. Za každý namalovaný
pohled věnuje Marks & Spencer 20 korun pro UNICEF. Vlajka bude zaslaná
do Anglie, kde bude probíhat soutěž
o nejhezčí pohled.
Prodej pastelek a silikonových náramků
Koupí pastelky nebo náramku za 50 korun s logem „M&S for
Unicef” můžete i vy přispět na vzdělání dětí v rozvojových
zemích. Kampaň probíhá na všech prodejnách Marks &
Spencer.
Prodej cheesecaků v budově Brumlovky
9. říjen byl vymezen pro prodej koláčů cheesecake. Marks &
Spencer poskytl celkem 24 celých dortů, které byly rozkráje­
ny na kousky. Každý kousek se prodával za 30 Kč. Vybralo se
tak celkem 2 880 korun, které byly zaslány na účet UNICEF.
Mzda pro UNICEF
Aktivně na dobrou věc přispívají i samotní zaměstnanci
M&S, kteří mohou na UNICEF věnovat jednu, dvě nebo tři
své hodinové mzdy.
UniCredit
UniCredit Bank Czech Republic dlouhodobě a koncepč­
ně upevňuje své postavení společensky odpovědné firmy
a aktivně se účastní řady významných projektů.
Gift Matching Program
V programu Gift Matching rozhodují sami zaměstnanci banky, kterou neziskovou organizaci je třeba podpořit. Nadace
UniCredit Foundation pak v rámci programu věnuje vybrané
neziskové organizaci navíc ještě jednou částku stejné výše, jakou mezi sebou vybrali zaměstnanci. Stačí, aby se vytvořil tým
osmi kolegů, kteří mezi sebou vyberou minimálně 150 eur.
Jedním ze zaměstnanců, který se již několik let aktivně v Gift Matching Programu angažuje, je bývalý tenisový
Foto: Adra
r­ eprezentant a v současnosti privátní bankéř Karel Nováček,
který soustavně pomáhá azylovému domu v Karlíně. „K naší
původně devítičlenné skupině se postupně přidali další kolegové a v loňském roce jsme projekt azylového domu podpořili již potřetí, a to částkou, která s pomocí Gift Matching
Programu přesáhla 200 000 korun,“ pochvaluje si spolupráci Karel Nováček.
V bance vzniká každý rok několik týmů a všechny se
v rámci programu dočkají podpory. Letos se do 15 různých
projektů zapojilo více než 190 zaměstnanců banky, což je
v desetileté historii dosud nejvíce.
Hewlett Packard
Social Impact
Společnost Hewlett Packard podporuje v rámci svého programu Social Impact neziskové organizace. Zaměstnanci
HP mají možnost účastnit se celé řady dobrovolnických aktivit. HP umožňuje vykonávat tyto aktivity v pracovní době
až do výše čtyř hodin měsíčně. V tomto roce se uskutečnily
projekty pro neziskové organizace Čmelák, Lékořice, Open
Society Fund, Toulcův dvůr, CRM pro neziskovky, ROSA,
MS v atletice mentálně postižených sportovců, Stanice
přírodovědců, Společnost pro ochranu Prokopského a Dalejského údolí, Třináctka a další. V organizaci Čmelák HP
dobrovolníci například budují nový prales na Liberecku, ve
sdružení CRM pro neziskovky zase zaměstnanci pomáhají
implementovat CRM systémy (tj. systémy řízení vztahů se
zákazníky) v různých neziskových organizacích.
Dobrovolnictví funguje i na globální úrovni – momentálně se dokončuje první vlna kampaně tzv. smysluplných
projektů „Projects with Purpose“. Zaměstnanci HP z ČR se
například účastnili projektu pro neziskovou organizaci Art
in Action v Palo Alto v USA, která se už od roku 1982 snaží
propagovat výtvarné vzdělání na amerických školách.
Firemní odpovědnost je nedílnou součástí celkové obchodní strategie společnosti HP.
PASSERINVEST GROUP
Společnost PASSERINVEST GROUP spolu se svým maji­
telem Radimem Passerem patří už řadu let mezi hlavní
partnery a podporovatele několika zahraničních projektů
nevládní organizace ADRA.
Foto: Telefónica
Foto: Hewlett Packard
BanglaKids
Přispívá například na program BanglaKids, který se zaměřuje na podporu vzdělávání dětí a mladých lidí v Bangladéši.
V Bangladéši umí číst a psát jen něco málo přes polovinu
dospělých, přes 3,3 milionu dětí školního věku v této zemi
nechodí do školy. Vzdělání přitom znamená šanci na lepší
život, mění současné životní podmínky i budoucí příležitosti. Díky programu mohlo studovat na různých vesnických
a internátních školách už více než 1 100 dětí. PASSERINVEST GROUP podporuje tento projekt od roku 1999, tedy od
jeho samotného začátku.
PASSERINVEST GROUP se kromě bangladéšského programu pravidelně finančně zapojuje i do humanitární pomoci
při mimořádných událostech. Jedná se vždy o okamžitou pomoc po přírodní katastrofě nebo válečném konfliktu, a to jak
doma (např. povodně v ČR), tak i v zahraničí (např. tsunami,
zemětřesení v Pákistánu, na Haiti a v Japonsku či cyklon na
Filipínách). Tato finanční podpora pomáhá zajistit např. pitnou vodu, potraviny, zdravotní péči, přístřeší apod. 17
Michaela Žemličková:
Na cestách poznávám hlavně sama sebe
Vášnivá cestovatelka a příležitostná fotografka Mgr. Michaela Žemličková, MBA
o sobě říká, že ji na cestách nejvíc baví zažívat neplánované situace, na které musí
nějak zareagovat. Toto tvrzení nabízí jakousi spojnici s její profesní
kariérou – Michaela Žemličková působí na pozici ředitelky a místopředsedkyně
správní rady Nadace ČEZ, která vznikla v roce 2002 jako jedna z prvních
firemních nadací v České republice. Každý rok tato nadace podporuje podle
aktuálních potřeb společnosti celou řadu projektů.
O> Jak dlouho pro Nadaci ČEZ
­pracujete?
S nadací spolupracuji už od jejího vzni­
ku v roce 2002 a svou současnou práci
ředitelky beru jako hezké a logické vy­
ústění této spolupráce. Je skvělé podí­
let se na vzniku něčeho nového a stej­
ně dobrý pocit mám z toho, že aktivity
nadace neustále rozvíjíme.
O>Nadace ČEZ má široký záběr –
­podle jakých kritérií se rozhodujete,
které oblasti podpoříte? Jaké projekty
mají vůbec šanci?
Nadace ČEZ pomáhá všude tam, kde
působí Skupina ČEZ. Kromě všeobec­
né podpory regionů máme i řadu spe­
cializovaných programů. Ty vznikají
ve spolupráci s obcemi nebo nezisko­
vými organizacemi – společně vytipu­
jeme možná témata podpory a podle
nich připravíme nová grantová říze­
ní. Takto například vznikly Oranžové
schody, tedy odstraňování bariér na
základních a středních školách. Z čer­
stvých projektů jsou podle mě skvělé
Stromy – je těžko uvěřitelné, že jsme
stále jediný subjekt v naší republice,
který se systematicky zabývá podpo­
rou výsadby alejí.
O>Jaký projekt považujete za nej­
úspěšnější a z jakého máte největší
radost?
Výborný ohlas má letošní projekt Vaše
volba, ve kterém podporujeme vý­
stavbu osvětlení nejnebezpečnějších
18
sobě pracovat, nezůstat stát. To je vel­
mi inspirující. Nejsem člověk, který by
se nechal frustrovat. A nedělala bych
práci, která by mě frustrovala.
Krásné je cestovat z vlastního
přesvědčení, ne kvůli pěkným
fotkám
O>Jak se vám daří skloubit náročné
pracovní nasazení s osobním životem? Zbývá vám na něj čas?
Na osobní život si vždycky dokážu na­
jít čas. Musíte se někde „nabíjet“ a člo­
věk by měl umět odpočívat. Já nejra­
ději odpočívám při setkáních s přáteli.
Pokud chci být sama, čtu, poslouchám
muziku nebo vyrazím někam s foťá­
kem. Na jaře mě partner začal učit lézt
na umělé stěně a mám za sebou i první
zkušenosti se skálou. To byl zatím můj
nejintenzivnější odpočinek.
O>Hodně času trávíte také na cestách.
Co vás na cestování přitahuje?
Ráda poznávám nové lidi, baví mě
zažívat neplánované situace, na kte­
Foto: archiv M. Žemličkové
přechodů pro chodce – a je to logické,
vždyť relativně nenákladnou úpravou
se dá snížit počet nehod na přecho­
du až o dvě třetiny. A já osobně mám
velkou radost ze Zaměstnaneckých
grantů – podpořili jsme přes sto nezis­
kovek, ve kterých se dobrovolně anga­
žují naši zaměstnanci. V ČEZ to mělo
neskutečný ohlas, zaměstnanci byli
ve „svých“ neziskovkách za hrdiny
a všichni s překvapením zjišťujeme,
kolik trenérů, ochránců přírody, dob­
rovolných hasičů, modelářů či ošetřo­
vatelů mezi námi je.
O>V čem vás vaše práce obohacuje?
Dokáže být v něčem i frustrující?
Každý den mě v práci obohacuje ko­
munikace s kolegy. Náročné profesio­
nální prostředí ve firmě nás nutí na
Máte za sebou také zajímavé
zkušenosti a výjimečné
výsledky? Znáte zajímavou
osobnost ve vašem pracovním
kolektivu? Napište nám o tom
na e-mail [email protected]
a podělte se s námi o těchto
výjimečných lidech. Vaše
nejlepší tipy budou
zveřejněny a odměněny.
Tvář z titulní strany
Foto: archiv M. Žemličkové, Rakousko – Drachenwand
Foto: archiv M. Žemličkové, projekt Oranžové kolo ČEZ
období jako na vnitřním rozpoložení cestovatele. Musíte
prostě opravdu chtít někam jet. Ostatně nemyslím si, že
je česká zima šedivá. Naopak – když člověk chce, je plná
vůní a atmosféry. Je to jiné než na jaře nebo v létě a jistě
méně pohodlné, ale pro mě rozhodně ne šedivé. Není také
podstatné, abych teď někoho začala přesvědčovat, co stojí
za to vidět a kam cestovat. Důležité je, kam se chce jet po­
dívat on sám a proč. Krásné je, když cestujete kvůli svému
vnitřnímu hlasu a ne kvůli tomu, abyste se pak chlubili
fotkami z cest.
O>Když tak mluvíte o fotkách… už jste se zmínila, že ráda
fotíte. Co vám nejčastěji stojí před objektivem a je svět
hledáčkem fotoaparátu jiný než ten opravdový?
Nejraději fotografuji lidi. Svět fotografie ten skutečný svět
doplňuje. Je to zastavení času, což jinak v reálném světě
nejde. Vzpomínky podléhají nánosu našich představ o mi­
nulosti. Fotka nás naopak vrátí do reality dané chvíle.
ré pak můžu reagovat. Při opravdovém cestování poznáte
nejen nová místa, ale také lépe sebe sama. To vám potvrdí
každý, kdo se někdy vydal na skutečnou cestu.
O>Máte nějaké roční období, kdy nejraději cestujete? Dá se
tímhle způsobem překonat například česká šedá zima?
Je dobré cestovat vždy, když máte
chuť a příležitost. Moje práce mi sa­
mozřejmě nedovolí, abych se rozhod­
la dnes, zítra si sbalila batoh a pozítří
vyrazila na měsíc do Asie. Chci říct, že
při cestě nezáleží až tolik na ročním
O>Pojďme se na závěr pro změnu vrátit do vaší profesní
reality. Co se vám líbí tady v BB Centru? Jaké služby využíváte? Co byste tu doporučila ostatním?
Růst BB Centra jsem měla možnost sledovat téměř od začát­
ku, dokonce si ještě pamatuji starou budovu Brumlovky. Vel­
mi často chodím na obědy či večeře do restaurace Grosseto,
v jejích lahůdkách pak nakupuji dobroty pro své přátele. Ke
kratším schůzkám ráda využívám Gaviota Cafe Lounge.
A určitě nemohu zapomenout na úžasnou jahodovo-­banánovou zmrzlinu z cukrárny Hájek & Hájková.
19
Automyčka Brumlovka: ochraňte
před zimou i svůj automobil
Vhodná příprava na zimu ochrání váš automobil a vaši
peněženku před nákladnými jarními opravami. Je proto
více než vhodné nechat svého miláčka připravit odborníky
na nadcházející zimní sezónu.
Zvláštní pozornost je dobré věnovat
laku vozidla, který chrání jednotlivé
díly karoserie. Svěřte svůj automobil
do rukou vyškolených odborníků, kteří
mají zkušenosti s výběrem přípravků
a jejich aplikací. Automyčka Brumlovka vám nabízí ruční voskování karoserie vysoce kvalitním karnaubským
voskem, který lak vašeho automobilu
ochrání před oxidací, nepříznivými
vlivy počasí a dodá vašemu vozidlu
špičkový lesk. V zimních měsících
aplikace vosku pomáhá zabránit poškození karoserie posypovou solí.
Nezanedbejte ale ani interiér vozidla. Nově vám v automyčce mohou
nabídnout čištění ozónem, které dokonale mikrobiologicky dezinfikuje
20
a ničí bakterie. Odstraní tak veškeré zápachy ve vozidle a používá se
i k dezinfekci klimatizace.
Nová Automyčka Brumlovka vám
nabízí i další služby v oblasti autokosmetiky, ruční mytí a čištění vozidel. Poskytuje kompletní servis v péči
o automobily jako je mytí exteriéru,
a to suché i mokré, dále ošetření a vyčištění kožených částí interiéru.
Vozidlo si mohou nechat umýt nejen
jednotlivci, ale i celé firmy. Automyčka Brumlovka je schopna „ušít“ mycí
programy na míru přesně podle požadavků klienta. Zajistí také pick-up
servis, kdy automobil dle objednávky
vyzvedne a poté také vrátí zpět na
parkovací místo.
Automyčka Brumlovka splňuje platné ekologické normy, a to pro oblast
ochrany vod a ovzduší, nakládání
s odpady a hygienu pracovního prostředí.
Vyškolení a kvalifikovaní zaměstnanci jsou schopni přizpůsobit čas
objednávky podle přání každého
klien­
ta k jeho stoprocentní spokojenosti.
Automyčka Brumlovka
Budova Brumlovka
Otevírací doba:
po–pá 7.30–20.00 hod.
Tel.: +420 725 222 002
www.automyckabrumlovka.cz
Nájemci BB Centra
Vegetariánská restaurace
Maranatha láká na vyváženou stravu
Výběr z široké nabídky pokrmů, špičková kvalita používaných surovin,
velikost porcí na míru a v neposlední řadě rychlý samoobslužný systém.
To vše jsou důvody, proč poobědvat chutně a v klidu ve vegetariánské
restauraci Maranatha.
Maranatha vegetariánská
restaurace
Budova Brumlovka
Otevírací doba:
po–čt 11.00–19.00 hod.
pá (letní čas) 11.00–17.00 hod.
pá (zimní čas) 11.00–15.00 hod.
so, ne a státní svátky zavřeno
www.restauracemaranatha.cz
Rychlost obsluhy
Vzhledem k tomu, že jsou jídla nabízena formou samoobslužného bufetu,
oběd zde zvládnete bez velkého spěchu do 25 minut.
Pestrá nabídka
Denně personál v kuchyni připravuje jedno cenově zvýhodněné menu,
další dvě až tři teplá jídla a několik druhů čerstvých salátů. Zkrátka
nepřijdou ani milovníci zdravých
dezertů. Mohou ochutnat například
domácí celozrnné koláče či dezerty
z pravého řeckého jogurtu s ovocem,
ořechy a medem. Nabídka je každý
den obměňována. K pití je k dispozici
zdarma tzv. „kohoutková voda“ v neomezeném množství nebo si hosté
mohou vybrat z široké škály studených i teplých nealkoholických bezkofeinových nápojů.
Kvalita pokrmů i pro vegany
Maranatha preferuje suroviny v bio
kvalitě. Jídla jsou bez výjimky bezmasá, připravena z kvalitních surovin vyráběných z obilných, sójových
či vaječných bílkovin, které jsou
svou chutí velmi podobné masu.
Nabídka jídel dokáže uspokojit i lidi,
kteří mají různá dietní omezení,
např. mají alergii na lepek, mléčné
výrobky atd. Na jídelním lístku jsou
pak označena jídla určená pro bezlepkovou dietu nebo ta, která neobsahují žádné živočišné produkty
a jsou vhodná pro vegany.
Porce na míru
U pokladny je porce zvážena, takže
zaplatíte pouze podle toho, kolik jste si
„naložili“ na talíř. Stálí hosté si mohou
pořídit VIP kartu a využívat s ní celou
řadu zvýhodnění.
Další služby
Můžete využít také bezplatnou roznáškovou službu pokrmů po areálu BB
Centra a jeho nejbližším okolí. Aktuální
jídelní lístek na celý týden je zveřejněn
v předstihu na internetu a registrovaní
zájemci jej dostávají do své e-mailové
schránky.
Prodejna zdravé výživy
Ve stejné budově můžete navštívit prodejnu zdravé výživy Maranatha, kde si
lze zakoupit suroviny potřebné k uvaření pokrmů připravovaných v restauraci, dále přírodní kosmetiku nebo ekologické čisticí prostředky.
21
Singles
Všichni už jsme to někde četli. Stále více mladých lidí upřednostňuje život ve
stylu „single“ a tvrdí, že na světě je spousta důležitějších a úžasnějších věcí,
než je hledání stálého partnera. Mediální obraz těchto rozjásaných,
sebevědomých a ambiciózních bytostí už začíná vypadat tak trochu jako
plakát. Co ti, kteří při současném vypjatém životním tempu nemají možnost,
sílu nebo odvahu na své „single situaci“ něco změnit?
Statistiky uvádějí, že stále více mužů a žen bydlí bez partnera, dnes už je u nás zhruba každá třetí domácnost jednočlenná. A není to jen české specifikum. Vlastně se tento
trend zdá být jakousi charakteristikou současné západní
civilizace. Například ve Skandinávii představují jednočlenné domácnosti 40 % všech domácností, v USA tvoří
tzv. singles už celou polovinu společnosti!
Existuje ale řada vědeckých výzkumů, které potvrzují
pocity všech, kdo se sami necítí nejlépe a u nichž stále převažuje dojem, že spřízněná duše přináší do života radost
a smysl. Podle výzkumu amerického Centra pro kontrolu
a prevenci chorob (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) se dokonce zdá, že sezdaní lidé mají četné
zdravotní výhody. Ukázalo se totiž, že osoby žijící v manželském svazku s menší pravděpodobností kouří nebo holdují alkoholu, bolí je méně často hlava a netrpí takovými
psychickými problémy jako lidé žijící sami.
Proto není od věci si připomenout poslední trendy v seznamování, které mohou nezadaným v jejich cestě za štěstím pomoci.
Jak to dělají profesionálové
V českých seznamovacích vodách je vlastně největší
novinkou posledních měsíců Business & Pleasure Networking. Jedná se o kombinaci klasického networkingu, který staví na získávání obchodních kontaktů, a net­
workingu tak říkajíc pro potěšení. Na akcích, kde panuje
klubová atmosféra, se nenásilně seznámíte s lidmi „stejného druhu“, se kterými si s největší pravděpodobností
budete rozumět a kteří vám budou pro váš profesní či
soukromý život připadat zajímaví. Ostatně podle tohoto klíče jsou také lidé na tyto večery pečlivě vybíráni.
V praxi to vypadá tak, že je asi čtyřicet pozvaných lidí
rozděleno do malých skupin. Skupiny se během večera
mění, takže každý má možnost komunikovat skutečně
s každým. Večer se pak skládá z několika úkolů, které
účastníci postupně plní. Úkoly mají čistě konverzační
a vzájemně poznávací charakter a hravým a neformálním způsobem se zaměřují na získání základních informací o druhých.
22
O čem se mluví
dokonce celá představení pro nezadané. Po představení
následuje velmi zajímavý program s prohlídkou zákulisí.
Stačí sledovat web divadla (další akce je zatím plánována
na 17. února 2014).
On-line klasika
Internetové seznamky jsou v dnešní době už takřka klasikou. Stále populárnější jsou na celém světě a už dávno
neplatí, že je využívají jen zoufalci. Například v USA byste
podobným odsudkem urazili 40 % nezadaných Američanů. Právě tolik z nich si totiž už někdy rande na internetu
domluvilo a celá čtvrtina pak dokonce na internetových
seznamkách poznala své trvalé partnery. Velmi podobné je
to i u nás, ačkoli nemáme žádné přesné statistiky. Výhodné
je ovšem trochu investovat a registrovat se v elitní placené
seznamce. Odfiltrujete tím celou masu lidí, kteří se seznamují jen z nudy nebo to s hledáním vhodného protějšku
nemyslí úplně vážně.
Bez bázně, osobně
Pro všechny, kdo neuznávají jakkoli organizované způsoby seznamování, je tu vždy ještě možnost zajímavého člověka rovnou oslovit. Seznamovat se můžete kdykoli a kdekoli. Nevhodné místo pro seznámení vlastně neexistuje
a jen v BB Centru najdete spoustu příležitostí. Stačí mít
všude oči otevřené, být na seznamování příjemně naladěni a
­ pak už jde všechno samo – ve výtahu, při čekání na
kávu v kavárně nebo třeba na chodbě. Pro ty, kdo si potrpí
na formu a úroveň, je tu vždy Balance Club Brumlovka, který například pořádá romantické večerní plavání při svitu
svíček, dobré příležitosti k uvolněné konverzaci nabízí ale
i zdejší relax zóna v saunovém světě.
A na závěr několik rad od psychologů:
1. Nebát se. Nebojte se odmítnutí, nebojte se dělat nové věci
a experimentovat.
2. Pamatujte, že seznamování začíná pohledem do očí
a úsměvem. Proto se dívejte zpříma a buďte otevření všemu, co přijde.
Láska z rychlíku aneb Speed dating
Speed dating už v České republice probíhá několik let. Jedná se o akce organizované seznamovací agenturou, která
si většinou pronajme prostor v nějakém baru či restauraci,
kam pozve zájemce o seznámení na jakési hromadné rande. U jednotlivých stolků pak máte šanci si několik vyhrazených minut popovídat se všemi přítomnými protějšky.
Poté na jednoduchém formuláři vyplníte, s kým z nich byste se ještě chtěli někdy potkat. Pokud do dotazníku uvedete
stejnou osobu, která si vybere i vás, agentura vám oběma
předá kontaktní informace a další komunikace už je čistě
ve vaší režii.
Praha pro nezadané
V Praze mají nezadaní k seznámení řadu příležitostí. Mohou se zúčastnit akcí pro otrlé a o víkendu například využít k cestování prostřední vagóny soupravy metra na trase
A vyhrazené pro všechny seznámení chtivé nebo si třeba
dopřát odvaz typu singles párty nebo
seznamovacích mejdanů v různých
barech a restauracích, na kterých se
například podle barvy náramku či
brčka dozvíte, zda jsou dotyčný či dotyčná zadaní, naklonění seznamování
či dokonce hledají vážnou známost.
Zajímavé akce pořádají také některá divadla. V Divadle Na Fidlovačce je
pro nezadané vyčleněna při každém
představení osmá řada. Lístky do této
řady se prodávají pouze po jednom
a vyznačení čísla sedadla byste na
nich hledali marně. V osmé řadě si
můžete sednout kamkoli, třeba zrovna
vedle někoho sympatického, o němž
si navíc můžete být jistí, že se seznámit chce také. Divadlo Rokoko pořádá
3. Berte seznamování jako hru a příležitost poznat nové
lidi. Nečekejte, že každý kontakt vám přinese rovnou životního partnera.
4. Dělejte věci, které jste dříve nedělali. Zajděte si zaplavat,
do sauny nebo třeba do posilovny. BB Centrum přeje
seznamování
Vyvážený pracovní a osobní život vás všech je pro
nás důležitý, a proto se na akci pro nezadané můžete
v letošním roce těšit i přímo v BB Centru. Oslovili
jsme vás touto myšlenkou? Těšíme se na všechny vaše
podněty, které nám můžete posílat na e-mailovou
adresu [email protected]
23
Služby v BB Centru
LOUIS
PURPLE
– Revoluce
v odívání nyní
i ve Filadelfii!
Výpisy z katastru
snadno a rychle
Nechte se hýčkat týmem profesionálů nově
otevřeného, v Praze již druhého, francouzského
pánského krejčovství Louis Purple v prodejní
galerii Budovy Filadelfie.
S klasickými nudnými a konfekčními obleky
zde rozhodně nepočítejte. Toto krejčovství vám
nabídne jen prvotřídní 100% italské materiály
v nepřeberném množství variant, barev i střihů.
Trendy obleky, košile či separátní casual
saka na míru neodmyslitelně patří do vašeho šatníku. A proto si přijďte vybrat z nových
vzorníků látek, 100% vlněných materiálů, které
vás nejen zahřejí. Aktuální kolekce v moderním designu vás inspiruje.
„Myslete na svou image, Louis Purple ...“
Výpis z katastru nemovitostí vám
pomůže ochránit vaši nemovitost. Na
po­štách s kontaktním místem Czech
POINT můžete po­žádat o výpis z katastru nemovitostí. Přesvědčíte se tak, že
nedochází ke změnám, které by mohly
ovlivnit vlastnictví vaší nemovitosti.
Výpisy z katastru nemovitostí lze také
dostávat v pravidelných interva­
lech
poštou a v České republice o něj může
požádat anonymní žadatel. Potřebuje
znát pouze katastrální území, případně číslo listu vlastnictví, parcelní číslo
pozemku, číslo popisné budovy nebo
číslo bytové jednotky. Louis Purple
Budova Filadelfie
Otevírací doba:
po–pá 9.00–18.00 hod.
www.louispurple.cz
Česká pošta
Budova Brumlovka
Otevírací doba: po–pá 8.00–19.00 hod.
www.ceskaposta.cz
Optimalizací lze ušetřit tisíce
Pravidelně splácíte spotřebitelské úvěry a už o tom
ani nepřemýšlíte? Mysleli jste si, že sloučení úvěrů
je určené jen pro ty, kteří mají s jejich splácením potíže a potřebují snížit měsíční splátku? Pokud své
úvěry a půjčky splácíte řádně a včas, zastavte se
v UniCredit Bank, nabídnou vám řešení.
Pokud čerpáte spotřebitelský úvěr, používáte
kreditní karty nebo třeba kontokorent, můžete si
všechny tyto půjčky v celkovém objemu až 1 milion
korun sloučit do jedné. Ušetříte na vašich pravidelných měsíčních splátkách, případně získáte více
peněz při stejné nebo nižší měsíční splátce. Pokud
máte úvěry sjednané u jiných bank nebo finančních institucí, nevadí – v UniCredit Bank za vás
zaplatí poplatky za jejich předčasné splacení. 24
UniCredit Bank
Budova Filadelfie
Otevírací doba:
po, út, čt 8.30–17.00 hod.
st 8.30–18.00 hod.
pá 8.30–14.00 hod.
Infolinka 800 144 441
www.unicreditbank.cz
SKY BOX v Allianz Areně
Nezapomenutelná podívaná a exkluzivní zážitek
SKY BOX SPORT INVEST Group
Jedinečná příležitost sledovat v maximálním pohodlí utkání německého fotbalového velkoklubu,
vítěze letošního finále Ligy mistrů, Superpoháru, německé Bundesligy a Německého poháru.
Možnost využít sky box na všechna utkání pořádaná v Allianz Areně (více než 40 utkání každý
rok – Bundesliga, Liga mistrů, DFB German Cup, DFL League Cup).
Exkluzivní prostor k využití 7 dní v týdnu pro různá jednání a rozvíjení kvalitních obchodních
vztahů, tak i k různým soukromým akcím a oslavám.
Exkluzivní umístění
• kapacita 15 osob, velikost 40 m2
• vynikající catering, bar s nápoji a obsluhou po celou dobu
• 5. patro – téměř uprostřed stadionu, naproti Davidoff Lounge
a vedle boxů firem Adidas a Audi – hlavních sponzorů
FC Bayern Mnichov
• volný vstup do Business Clubu
• zajištění merchandisingu, prohlídky stadionu a muzea
Bayernu v Allianz Areně
• Wi-Fi připojení
• přímý vstup z boxu na balkon – 15 luxusních sedadel
CK SPORT INVEST Travel, s.r.o.
utkání – na každé utkání připraveno nové menu
|
• VIP parkování – 5 parkovacích míst
[email protected]
|
www.sport-invest-travel.cz
Až se jaro zeptá
aneb zimní akce Balance
Clubu Brumlovka
Nabídka služeb wellness a fitness
klubu Balance Clubu Brumlovka se
neustále rozšiřuje. Během posledních
šesti měsíců byly pořízeny kettlebells, vibrační plošina Power Plate
a unikátní systém monitoringu srdeční aktivity MyZone do fitness zóny,
byly zařazeny nové lekce do rámcového rozvrhu hodin i rozšířena nabídka masáží. Abychom ale nepropadli
stereotypům, Balance Club Brumlov-
26
ka se dále snaží svůj program zpestřit o další sporty, tematické sobotní
odpoledne i příjemnou relaxaci. Několikrát měsíčně tak Balance Club
Brumlovka přichází s událostí, která
je pro členy klubu zcela zdarma, pro
hosty členů a návštěvníky pak za
zvýhodněnou cenu 300 Kč za osobu.
A s čím jste se konkrétně mohli během letošní zimy seznámit či na co
se můžete těšit?
Cross Workout Challenge
Domníváme se, že revoluční pojetí
tréninku v posilovně s názvem Cross
Workout je jednou z nejefektivnějších cest k naprosté všestrannosti
člověka. Systém vychází z funkčního
tréninku a základů Cross Fitu, kam
patří zejména práce s vlastní váhou,
vzpírání, atletika a další aerobní zátěž.
Cross Workout je proslulý velmi vysokou intenzitou cvičení a obrovským
Balance Club Brumlovka
energetickým výdejem. Dnes má celou
řadu příznivců, a proto se pro všechny
silné a odvážné muže a ženy uskutečnila 7. prosince 2013 v Balance Clubu
Brumlovka soutěž s názvem Cross
Workout Challenge.
Cross Workout Challenge se inspirovala v Cross Fit Games. Podmínkám
Balance Clubu Brumlovka ji přizpůsobili trenéři David Rybenský a Honza
Šmidrkal. Soutěžící tak získali šanci
dát si pořádně do těla, poměřit síly
s ostatními a získat motivaci do dalšího cvičení. Klání se skládalo ze tří
částí, které probíhaly postupně v sále,
ve fitness i v aqua zóně. Každého tedy
čekaly tři krátké, o to však intenzivnější výzvy. Do vůbec první výzvy se přihlásilo 20 soutěžících, z nichž si první
místo svými výkony nejvíce zasloužili
Pavel Kolínský a Michaela Mertová.
Večerní plavání
Ani letošní zimu jsme se nechtěli
ochudit o netradiční večerní plavání
při svíčkách, které je velmi oblíbenou
akcí jak z řad členů klubu, tak i hostů.
Balance Club Brumlovka ji připravuje
již třetím rokem!
Večerní plavání je ideální po náročném dni v práci nebo jen tak pro vychutnání si romantické atmosféry přítmí bazénu. Nezapomenutelný zážitek
za svitu světla svíček je doprovázen
příjemnou relaxační hudbou a welcome drinkem. Lázeňským rituálům
se pak můžete věnovat v přilehlé relaxační zóně, a to v tepelných lázních
a saunách nebo na masážích, které jsou
během večerního plavání prodlouženy
až do 22.00 hod.
Večerní plavání se koná vždy jeden
páteční večer v měsíci. V roce 2014 se
můžete těšit na pátek 17. ledna a kouzelné, valentinské datum 14. února.
Bruslení na Františku
Není nad to si svou tréninkovou rutinu
osvěžit nějakou příjemnou sezónní aktivitou. Proto si stejně jako 15. prosince
loňského roku můžete přijít zabruslit na František (Kozí ulice, Praha 1)
i v novém roce. V neděli 2. února 2014
od 19.30 hod. bude lední plocha rezervovaná pro Balance Club Brumlovka,
jeho členy a případné hosty.
Badminton s Petrem Koukalem
Balance Club Brumlovka připravuje
také badmintonový turnaj pod záštitou našeho nejlepšího badmintonisty,
olympionika a člena Balance Clubu
Brumlovka Petra Koukala. Akce navazuje na velmi úspěšný badmintonový
trénink s Petrem v loňském roce. Poměřit své síly můžete na turnaji na
kurtech areálu Hamr Sportu Braník
v sobotu 8. února 2014. Od 15.00 hod.
do 18.00 hod. se můžete těšit na exhi-
biční hru, společné rozcvičení a samozřejmě celou řadu utkání.
Spinning Marathon
V sobotu 22. února 2014 proběhne
spinningový maraton, tentokrát pod
vedením Karla Hájka a Lucie Řimnáčové. Aby bylo cvičení ještě účinnější,
bude opět využita nová technologie
monitoringu srdeční aktivity MyZone.
S její pomocí se vám podaří zůstat v té
správné energetické zóně. Pro všechny, kdo pás MyZone ještě nevlastní
a budou jej chtít vyzkoušet, má Balance Club Brumlovka připraveny testovací sety.
Pro více informací týkající se připra­
vovaných událostí sledujte webové
stránky a FB Balance Clubu Brumlovka
www.balanceclub.cz
www.facebook.com/balanceclub
Balance Club Brumlovka
Budova Brumlovka
Otevírací doba: po–pá 6.30–23.00 hod.
so, ne (svátky): 8.00–22.00 hod.
www.balanceclub.cz 27
Vyžeňte zimu zdravými nápoji!
28
Caro se zázvorovým
medem
Pohankový
nápoj
Proč zázvor?
Zázvorový nápoj vás v zimě nejen zahřeje, ale také dokáže
ulevit při chřipce či nachlazení. Typicky ostrou a výraznou
chuť zázvoru má na svědomí látka zvaná gingerol, která má
prokazatelně pozitivní účinky na lidské zdraví. Působí protizánětlivě a posiluje imunitu, stimuluje krevní oběh, snižuje hladinu cholesterolu, napomáhá při odbourávání tuků,
dokáže zklidnit bolesti zubů a hlavy i rozbouřený žaludek
při nevolnostech. Protože stimuluje tvorbu trávicích šťáv,
doporučuje se jeho konzumace při pálení žáhy či nadýmání.
Proč pohanka?
I pohanka patří mezi potraviny, které vás v zimě zahřejí,
zvláště když si z ní připravíte lahodný teplý nápoj s malinami a medem. Obsahuje bílkoviny, minerály, vícenenasycené mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, vitamín E a především vitamín P neboli rutin, rostlinný antioxidant, který
působí pozitivně na obranyschopnost organismu a pomáhá
předcházet srdečním chorobám.
Jak na to?
80 ml sójové smetany ušleháme do tuhé šlehačky a 50 ml
medu prohřejeme s 20 g zázvoru nakrájeného na plátky.
2 lžičky cereálního nápoje Caro zalijeme vodou ohřátou na
90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme med se zázvorem, opatrně přilijeme připravené Caro, nastříkáme šlehačku a můžeme ozdobit zbylými plátky zázvoru.
Jak na to?
Oloupanou a očištěnou pohanku nasucho pražíme, dokud
nezačne pukat (trvá to jen krátce). Dvě lžičky takto upravené pohanky spaříme vařící vodou, poté krátce povaříme ve
2 dcl vody, přidáme mražené či čerstvé maliny a necháme
vylouhovat. Když nápoj vychladne, slijeme ho. Na závěr přilijeme 1 lžičku citrónové šťávy a osladíme medem, například medem s beta-glukanem Apiglukan. Zbytek opražené
pohanky můžete uchovat v uzavřené nádobě na příště.
Tip z Maranathy: Z rostlinných šlehaček můžeme
použít kromě sójové i šlehačku rýžovou. Jejich příprava je stejná jako u šlehačky z kravského mléka, na moučníky, dezerty nebo ovoce. Neobsahují cholesterol.
Šlehačka rýžová či sójová 300 ml, cena 70 Kč
Tip z Maranathy: Med Apiglukan, který je složen
z beta-glukanu a pastového včelího medu smetanové barvy, má výraznou schopnost aktivovat imunitní
systém lidského organismu.
Med Apiglukan 250 g, cena 160 Kč
Zdravé potraviny
Když se vrátíte celí prokřehlí z lyžování nebo zimní procházky, nemusíte
se zahřívat pouze teplými alkoholickými nápoji, jako jsou například svařák
nebo grog. Vyzkoušejte nápoje, které vám rozproudí krev v žilách a zároveň
podpoří imunitu. Uvidíte, že alkohol ani cukr vám chybět nebudou.
Kořeněný indický čaj
z rooibosu
Proč rooibos?
Pokud se chcete vyhnout kofeinu, zvolte místo čaje například rooibos, což je nápoj připravený z rostliny zvané čajovníkovec kapský. Díky tomu, že neobsahuje kofein, mohou
tento nápoj pít nejen děti, ale i těhotné a kojící ženy. Najdeme v něm důležité minerály a stopové prvky, flavonoidy, organické kyseliny a vitamín C. Rooibos je většinou prodáván
sypaný, případně porcovaný. Příprava je prakticky stejná
jako při vaření černého čaje. Směs sušených lístků zalijeme vroucí nebo 90 °C horkou vodou, louhujeme 3–5 minut.
Má sladce ovocnou chuť, která ani během delšího louhování
nehořkne.
Jak na to?
Koření (1 cm čerstvého zázvoru, 4 hřebíčky, 1 skořici, 2 tobolky kardamonu, 1 hvězdičku badyánu) povařte 10 až 15 minut
ve 2 šálcích vody. Poté přidejte šálek mléka, nechejte vzkypět, přisypte 6 lžiček rooibosu, přidejte agáve sirup podle
chuti a ještě povařte. Sceďte do hrnečku a podávejte.
Tip z Maranathy: Rooibos „Sladká strana Jižní
Afriky“ lze pít neochucený nebo s trochou mléka
a lehce oslazený, jak je zvykem právě v Jižní Africe. Protože
má rooibos červenohnědou barvu, říká se mu někdy „červený čaj“.
Čaj Rooibos Bio porc. 20 g, cena 43 Kč
Mandlové mléko se skořicí
Proč mandle?
Sladké mandle obsahují velké množství vápníku a zároveň
hořčík, který napomáhá jeho správnému využití. Z pouhých
10 g mandlí získáme celých 252 mg vápníku, což je zhruba
pětina až čtvrtina doporučené denní dávky zdravému jedinci. Vysoký obsah vápníku, hořčíku a dalších látek rovněž
uklidní nervovou soustavu, zlepší stav nehtů, vlasů i zubní
skloviny.
Tip z Maranathy: Vhodnou
alternativou mléka kravského je rýžové mléko, které neobsahuje
cholesterol a další časté alergeny. Hodí
se na přípravu ochucených nápojů,
sladkých dezertů a na pečení i vaření. Díky své nasládlé chuti není příliš
vhodné do slaných pokrmů.
Rýžové mléko Bio 1 l, cena 62 Kč
Jak na to?
75 g mandlí nasekejte nebo rozmixujte najemno. Zalijte 200
ml teplé vody a nechte dvě hodiny odstát. Mandle i s vodou
rozmixujte v mixéru a výslednou tekutinu smíchejte s 200
ml rýžového mléka. Povařte, přidejte kapku mandlové tresti
a přeceďte, nejlépe přes čisté plátýnko či utěrku. Nalijte do
šálku, oslaďte medem podle chuti a posypte skořicí.
29
Zabojujte po Novém roce
se svými kily v Salad etc.!
Prodejna nabízí novou nízkokalorickou řadu salátů Bella figura. Nutričně vyvážené misky plné zeleniny a dalších čerstvých a lákavých
ingrediencí vás nasytí, ale výrazně sníží množství přijatých kalorií.
Najdete v nich vše potřebné od základu z listové zeleniny přes vitamíny nabité klíčky až po nízkoenergetický chutný dresing.
V lednu dále pokračuje nabídka úspěšných polévek v kelímku. Stálý
repertoár vegetariánských krémů, jako je pórkovo-bramborový, tomatový či cuketový, bude doplněn asijskými masovými vývary. Zahřejete se thajskou ostrou kachní polévkou s koriandrem, silným hovězím
vývarem s japonskými nudlemi udon nebo vietnamskou kuřecí Pho.
Polévky, které se prodávají i v termo kelímcích s sebou, si můžete vybrat ve třech velikostech.
Nezapomeňte, že pokud máte hodně práce nebo se vám kvůli špatnému počasí nechce ven, doručí vám veškerý sortiment v rámci
BB Centra po celý den. Od snídaně, po večeři!
Salad etc.
Budova Beta
Otevírací doba:
po–pá 7.30–19.00 hod.
www.saladetc.cz
Mangaloo voní po mandarinkách!
Sladké mandarinky zpátky v Mangaloo! Že
jsou mandarinky typická zimní pochoutka,
to víme všichni už od dětství! V Mangaloo
si z nich můžete nechat namíchat sladce
šťavnaté freshe a smoothies, a to do poloviny
února, kdy je vystřídají oblíbení chřipkobijci. Mandarinky jsou skvělým zdrojem nejen
vitamínu C, ale méně se ví, že jejich dužina
i membrány obsahuji také bioflavonoidy,
které účinkují stejným způsobem jako antioxidanty. A hlavně – jsou to sice citrusy, ale
sladké, jemné a krásně vonící a šťávy z nich
jsou prostě lahůdka!
Mangaloo freshbar
Budova Beta
Otevírací doba:
po–pá 7.30–18.30 hod.
www.mangaloo.cz
30
Zdraví v BB Centru
Business Breakfast
ve Filadelfii
Víte, že SOMMELLERIE v obchodní pasáži Filadelfie je pro
vás otevřena již od časného rána? Začít den příjemnou snídaní je přáním nejednoho z vás, posnídat s obchodním partnerem napomůže ke zkvalitnění vašich vztahů. Kolegové
určitě ocení, pokud jim ranní meeting zorganizujete právě
v blízkosti kanceláří a zpříjemníte ho například vůní ranní
kávy, čerstvě pečeného croissantu nebo energetického jogurtu s müsli. K dispozici přitom máte komfort nově vybaveného interiéru pasáže, wifi nebo např. projektor i plátno.
Jednoduše si zorganizujte Business Breakfast trochu jinak.
V SOMMELLERII.
Polévka je grunt!
Domácí poctivé polévky bez umělých dochucovadel a zahušťovadel z EXPRESS DELI vám
zaručeně vylepší náladu v chladných zimních dnech. Navíc i polévky se počítají jako tekutina do celkového souhrnu pitného režimu.
Polévky jsou pro vás připravovány denně čerstvé, z nejkvalitnějších ingrediencí. V nabídce
jsou ty nejoblíbenější: tomatová, kulajda, gulášová či minestrone. Dáte-li si k polévce salát, získá vaše tělo ideálně vyváženou kombinaci pokrmu s dostatkem vlákniny, vitamínů
a energie pro zbytek dne.
Dobrou chuť!
Sommellerie
Budova Filadelfie
Otevírací doba:
po–pá 7.30–19.00 hod.
so 9.00–14.00 hod.
Objednávky přijímáme na
tel. +420 604 210 157 nebo
přímo v prodejně.
Zahřejte se
s Fruitisimo!
Čerstvé čaje nebo teplé freshe Fruitisimo jsou tím pravým, co vás v nadcházejících mrazivých dnech zahřeje
nejenom na těle, ale i na duši. Horké
drinky v zimě pomáhají tělu doplnit
energii pro udržení přirozené teploty
těla. Teplé freshe ve Fruitisimu se připravují na tři fáze tak, aby zahřátím
nebyly ochuzeny o cenné vitamíny.
Nejprve se připraví zelený čaj, pak se
smíchá s freshem z vybraného ovoce.
Směs se nakonec promixuje a mírně zahřeje na optimálních 37 stupňů.
Můžete pak ochutnat například Tekutý
štrůdl s příchutí skořice nebo Hřejivou
ananasku se zeleným čajem.
Neváhejte a navštivte Fruitisimo!
Express
Sandwich
Budova Filadelfie
Otevírací doba:
po–čt 9.00–16.00 hod.
pá 9.00–15.00 hod.
www.sandwich.cz
www.expressdeli.cz
Fruitisimo Fresh bar
Budova Filadelfie
Otevírací doba: po–pá 8.00–18.00 hod.
www.fruitisimo.cz
31
Výstava
Divadlo
Co? Jistě, pane premiére!, Antony Jay, Jonathan Lynn
Kde? DIVADLO BEZ ZÁBRADLÍ, Jungmannova 31, Palác Adria, Praha 1
Kdy? Premiéra 27. 1. 2014
Režie: Karel Heřmánek a Michal Pavlík
Jedna z nejúspěšnějších britských komedií Jistě, pane premiére! z pera Antonyho Jaye a Jonathana
Lynna volně navazuje na kultovní televizní seriál Jistě, pane ministře! V satiře ostré jako žiletka, plné
vtipných situací, řízných slovních smečů a přívalů hlášek jde opět o jedno: o politiku. Vláda je v krizi
a premiér Jim Hacker má problém. Je třeba zachránit před krachem zemi, Evropu, ale především svou
pozici. V břitké komedii v českém překladu Martina Stropnického se mohou diváci těšit na Karla Heřmánka, Danu Morávkovou, Josefa Cardu, Karla Heřmánka ml., Petra Pospíchala a Stanislava Zindulku.
Více na: www.bezzabradli.cz
Co? Retrospektivní výstava sochaře Olbrama Zoubka
Kde? Jízdárna Pražského hradu, U Prašného mostu 55,
Praha 1
Kdy? 29. 11. 2013–2. 3. 2014
Dosud největší retrospektivní výstava Olbrama Zoubka
nabízí to nejlepší ze sochařovy celoživotní tvorby. Koncepce ryze autorské expozice, která využívá přirozené světlo
a impozantní prostor hradní galerie, představuje přes dvě
stě soch vytvořených od poloviny 50. let až po současnost.
Některá díla jsou však vystavena úplně poprvé.
Více na: www.olbramzoubek.cz
32
Kulturní tipy
Akce
Národní
týden
manželství
Film
Dobré manželství není
samozřejmost
www.tydenmanzelstvi.cz
Připomeňme si, že o manželství je třeba pečovat
Co? Národní týden manželství
Kde? Společenské centrum Bethany, Za Brumlovkou 1519
Kdy? 10.–13. 2. 2014, začátek 18.30 hod.
V druhém únorovém týdnu se tradičně koná další, již 8. ročník Národního týdne manželství, do kterého se zapojilo také
občanské sdružení Maranatha. Jako každý rok je pro širokou veřejnost připravena týdenní série seminářů na podporu
a rozvoj partnerských vztahů. Letošní NTM se nese v duchu: „Ohromné maličkosti: Malé kroky k velkým vztahům.“ Pozvání
přijala řada odborníků z oborů psychologie a poradenství v mezilidských vztazích, výchově a rodičovství. Semináře proběhnou od pondělí do čtvrtka ve Společenském centru Bethany.
Více na: www.tydenmanzelstvi.cz
Knihy
Co? Zelenina, moje láska,
Marcel Ihnačák, Slovart
Kdy? prosinec 2013
Autorem knihy je slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák, který získal profesní zkušenosti v restauraci oceněné dvěma
hvězdičkami Michelin, Pied-á-Terre v Londýně a v restauraci Jamieho Olivera Fifteen. Volné pokračování knihy Radosť variť nabízí zajímavé a chutné pokrmy z cukety, chřestu, fazolí, rajčat, papriky a dalších druhů zeleniny. Nechybí
ani slovenská klasika jako je zelí a brambory, které Marcel
Ihnačák představuje netradičním a velmi inspirativním
způsobem. Bonusem jsou čtyři kapitoly o ovoci s recepty
nasladko i naslano.
Tuto knihu můžete zakoupit v obchodu Maranatha, Budova Brumlovka, za zvýhodněnou cenu 485 Kč.
Co? Památkáři
(The Monuments Men), USA
Kdy? Premiéra 16. 1. 2014
Režie: George Clooney
Hvězdně obsazený film pojednává
o méně známé vojenské jednotce, skupině kunsthistoriků, která měla během
2. světové války za úkol najít, zachránit a vrátit evropské umělecké poklady
uloupené nacisty v jimi obsazených
zemích. Sedm vojáků – původně ředitelů galerií, kurátorů a historiků umění
– bojuje s časem, aby zabránili ničení
staleté evropské kultury. Rolí ve válečném komediálním dramatu se vedle
jeho režiséra George Clooneyho zhostili Matt Damon, Cate Blanchett, Bill
Murray, John Goodman, Jean Dujardin,
Bob Balaban nebo Hugh Bonneville.
33
Reklamní plochy v BB Centru
Pronájem reklamních ploch
v BB Centru
01
2014
www.bbcentrum.cz | zdarma
Michaela
Žemličková:
je skvělé
podílet se na
vzniku něčeho
nového
Jste single
a chcete to
změnit?
I v BB Centru
se můžete seznámit
WAreálový časopis
BB Centrum Review
Možnost inzerce
Umístění: reklamní stojany
na recepcích budov BB Centra
W Reklamní PVC Banner
Umístění: ul. Vyskočilova
W Citilight
Umístění: pěší
zóna u Budovy
Brumlovka,
vestibul budovy
Filadelfie
k Reklamní
plochy
ve fitness
Umístění: Budova
Brumlovka,
Balance Club
Brumlovka
W Reklamní lávka
Umístění: ul. Vyskočilova
34
Kontakt:
PASSERINVEST GROUP, a. s.
Želetavská 1525/1, 140 00 Praha 4
e-mail: [email protected]
OBCHODY
A SLUŽBY
V BB CENTRU
OBCHODY
ASLUŽBY
SLUŽBY
V
BB
CENTRU
OKOLÍA OKOLÍ
OBCHODY
A
V
BB
CENTRU
AAOKOLÍ
ODY
A
SLUŽBY
V
BB
CENTRU
A
OKOLÍ
DY A SLUŽBY V BB CENTRU A OKOLÍ
RESTAURACE
RESTAURACE
BANKOVNICTÍ Z
SLUŽBY
RESTAURACE
BANKOVNICTÍ
BANKOVNICTÍ
SLUŽBY
RESTAURACE
BANKOVNICTÍ
SLUŽBY
SHOPS
AND SERVICES AT BB
CENTRUMSLUŽBY
AND
ITSSLUŽBY
NEIGHBOURHO
Z
BANKOVNICTÍ
SLUŽBY
INTERIÉR
6– kuchyňské
ČÁP – kuchyňské studio
INTERIÉR ČÁP
6
studio
INTERIÉR ČÁP – kuchyňské studio 6
6
INTERIÉR ČÁP
6 INTERIÉR
ČÁP –– kuchyňské
kuchyňské studio
studio
Louis
Purple 7
Louis Purple
67 INTERIÉR
ČÁP – kuchyňské studio 7 7 Louis
1
Automyčka
Brumlovka
1
Automyčka Brumlovka
Purple
Louis
Purple
Česká spořitelna
1
1
Automyčka Brumlovka
7
Louis Purple1
1
1
1 Pizzeria
1
ČeskáBrumlovka
1
spořitelna
Ristorante
Grosseto
1 Automyčka
Automyčka
Brumlovka
Pizzeria Grosseto
1
8 dm
Česká spořitelna
1 Česká
spořitelna
Grosseto
dm
drogerie
Pizzeria Grosseto
78 Ristorante
Louis
Purple
dm drogerie
8
1 Ristorante
BOMTON
– vlasové2
2 BOMTON
drogerie
12 8
Automyčka
Brumlovka
Ristorante Pizzeria
Pizzeria
Grosseto
dm
drogerie
BOMTON – vlasové
–
vlasové
1
Česká
1
spořitelna
2
8
Česká
2
pošta
BOMTON
–
vlasové
dm
drogerie
2
Dock
House
–
restaurace
Česká
2
pošta
BOMTON
– vlasové
2
Pizzeria
Grosseto
2
2 8– restaurace
Česká
2kosmetické
pošta
2
a
kosmetické
centrum
Dock
House
–
restaurace
Dock
House
albert
9
se – restaurace
dm
drogerie
Česká
2
pošta
a
kosmetické
centrum
a
centrum
2
albert
albert
9
9
a kosmetické
centrum
BOMTON
– vlasové
Dock House9– restaurace
2
albert
a2kosmetické
centrum
2
albert
9
Českáprádelna
pošta
UniCredit Bank
3 UniCredit
– pobo
3 Baifu
Baifu –3sushi
bar – sushi bar
ehi–bar
restaurace
3 Čistírna,
3
–– pobočk
+–
sběrna
obuvi prádelna
3
3
bar
UniCredit
3Čistírna,
Bank
pobočka
Květinářství
Romantika
aČistírna,
kosmetické
centrum
10Květinářství
Baifu
albert
prádelna
++ sběrna
obuvi
3Romantika
UniCredit
3
3
Bank
pobočk
prádelna
Čistírna,
+Romantika
sběrna obuvi 3
3
+ sběrnaBank
obuvi
10
Baifu –– sushi
sushi910
bar
BANKING
Květinářství Romantika
6
Květinářství
SERVICES
RESTAURANTS
INTERIÉR
ČÁP
–10
kitchen
studio
3
Čistírna,
prádelna
sběrna
obuvi
Květinářství
Romantika
10
3
4
Vegetariánská
restaurace
UniCredit
3
Maranatha
Bank
–
pobočka
GE
4
Money
Bank
–
pob
hi
bar
4
Dětský
koutek
Rybička
3
restaurace
Maranatha
11
GE
4
Money
Bank
Čistírna,
–
poboč
prádelna
+
sběrna
obuvi
Sushi.cz
–
zboží,
potraviny
nská restaurace Maranatha4
GE
4
Money
Bank
–
pobočka
Květinářství
Romantika
4
Dětský
koutek
Rybička
4 10
Vegetariánská
restaurace
Maranatha
4
Dětský
koutek
Rybička
11
Sushi.cz
–
zboží,
potraviny
4 Vegetariánská
Vegetariánská
restaurace
Maranatha
Dětský koutek4
11 Sushi.cz – zboží, potraviny
GE
Money
Bank – poboč
7
Purple
Dětský
koutek
Rybička4
Sushi.cz – zboží, potraviny 4
1
Automyčka
Brumlovka
11 Louis
Sushi.cz
– zboží,11
potraviny
1 Rybička
Česká
spořitelna
Restaurace
na
Michelské
4
Michelská
GE Money
4 Pneuservis
Bank – pobočka
Dětský
koutek
Rybička
na
Michelské
Brudra
–45
pracovní
oděvy
1 5 Restaurace
eská
narestaurace
MichelskéMaranatha 5
5 5 Pneuservis
11
Sushi.cz
zboží,
potraviny
Ristorante5Pizzeria
Grosseto
Pneuservis
Michelská
–– pracovní
oděvy
Restaurace
– hand carMichelská
na Michelské
wash
Restaurace
5
na
12
Brudra
–– pracovní
oděvy
8 12Brudra
5
Pneuservis Michelská
12Michelské
Michelská
dm drogerie
Bankomat
4
Brudra
– pracovní oděvy 5 6 Pneuservis
Brudra
pracovní
oděvy
12
12
Bankomat
6
Bankomat
2
Česká
pošta
Express
Sandwich
na
Michelské
Kadeřnictví
GLANZ
5
5
Pneuservis
Michelská
6
13
Bikebros
– obchod
Bankomat
2 Express
Sandwich
6
Kadeřnictví
BOMTON –GLANZ
hair
Brudra
– pracovní
oděvy
2
Dock House
– restaurant
ndwich
12
6
Kadeřnictví
GLANZ
13
Bikebros
–
obchod
6
budova
13
FILADELFIE
Bikebros
(Un
–
obchod
9
Express
Sandwich
6
Kadeřnictví
GLANZ
6
albert – obchod
Express
Sandwich
6 (UniCredit
Kadeřnictví
Bankomat
budova
13 Bikebros
FILADELFIE
(UniC
5
budova
FILADELFIE
Bank)GLANZ
Bikebros
– obchod
7 24U
24U
– servis
IT servis
7 Mango
and
beauty
centre
Mango
– 13
čínská
restaurace
3
UniCredit
ndwich
Bank
–Money
branch
67 13
Kadeřnictví
GLANZ
budova
FILADELFIE
(UniC
14
Sport
RESORT
6
7
–
IT
7
–
čínská
restaurace
3
Bikebros
–
obchod
24U
–
IT
servis
Baifu
–
Running
Sushi
čínská restaurace
budova
B
(GE
14
B
Sport
RESORT
14Mango
Sport RESORT
7
24U
–budova
IT servisand
7
Mango –7čínská
restaurace
10 Sport
FloristRESORT
Romantika
BB (GE
Money
Ban
FILADELFIE
budova
B (GE
14
Money
Bank)
7 (UniCredit
24U – ITBank)
servis budova
– čínská restaurace
3 8 K&K
Dry
cleaning
laundry
14
K&K
autoservis,
autobazar
budova
(GE
Money
6
Ban
Hospoda
– Salon
Sport
u Loučků
RESORT
7
24U
IT servis
restaurace
15EVROM
8
autoservis,
autobazar
EVROM
–8hodinářství,
4
GE
Money
zlatnictví
Bank
– branch
budova
Brumlovka
(Če
14
–– Salon
u
Loučků
8
K&K–autoservis,
autobazar
RESORT
4 8 Hospoda
Vegetarian
Restaurant
Maranatha
–nská
Salon
u Loučků
15
–
hodinářství,
zlatnictví
budova
Brumlovka
(Česk
budova
B
(GE
Money
Bank)
15 Sport
8
K&K
autoservis,
autobazar
EVROM
– hodinářství, zlatnictví
budova
Brumlovka
(Česká
spořitelna,
EURONET)
Hospoda
Salon
u
Loučků
8
11
Sushi-cz
–
groceries,
foodstuffs
15
EVROM – hodinářství,
zlatnictví hodinářství, zlatnictví
budova Brumlovka (Česk
K&K autoservis, autobazar
4 9 Kid’s
Corner Rybička 8
Solárium
Hospoda – Salon u Loučků
8– jídelna
Merett
89 15
K&K
autoservis,
Salon u Loučků
EVROM
9
16 JK
Jitka Kudlackova
Jewels –autobazar
Solárium
15
–– jídelna
EVROM
9
– hodinářství,
zlatnictví
budova Brumlovka (Česká spořitelna, EURONET)
Restaurant
5 9 Merett
in
delna
Michelská
16
Jitka
Jewels
Solárium
9 10Solárium
16
JK Jitka Kudlackova
Jewels
Merett
jídelna
Brudra
– work clothing
12 JK
9
16
JK
Jitka Kudlackova
Kudlackova
Jewels
Duna
House
– realitní
5 Duna
Tire
service
Michelská
Solárium
9kancelář
Cashpoint
Restaurace
Chameleon
10Restaurace
Solárium
910 16
Merett
–Kudlackova
jídelna Jewels
10
House
–– realitní
kancelář
9 Chameleon
delna
SPORT
ARELAXACE
RELAXAV
Duna
House
–
realitní
kancelář
17
10
Spar
City
JK
Jitka
Kudlackova
Jewels
16
e Chameleon
JK
Jitka
SPORT
A
6
10
Duna
House
realitní
kancelář
17
Express
Sandwich
SPORT
City
RELAXACE
Chameleon
17 Spar City
1011 Restaurace
Bikebros
shopDuna House – realitní kancelář
13 Spar
A FILADELFIE
RELAXAC
Auto
Kelly
–A
vše
pro
auta
17
Spar
City–10
Building
(Un
6 11Auto
GLANZ
– hairdresser’s
Salad
etc.
10 Duna House –SPORT
realitní
kancelář
11
Kelly
–
vše
pro
auta
Chameleon
Restaurace
Chameleon
11
Auto
Kelly
–
vše
pro
auta
10
Salad
etc.
V
11
18
Telefónica
SPORT
O2
–
A
obchod
RELAXACE
17
17
11 Auto Kelly – vše pro auta
City O2 – obchod
Spar City
1
Balance
Club
Brumlov
7
Salad
etc.
Mango
18
– Chinese
restaurant
Telefónica
O2
–
obchod
11
18 Spar
Telefónica
Sport
RESORT
shop
1
Balance
Club
Brumlovka
Building
B
(GE
Money
Ba
14
1 – IT
Balance
Club Brumlovka
– Kelly
fitness
avše
wellness
18 Telefónica 11
7
24U
services
O2 – Auto
obchod
Kelly – vše pro auta
1
11
Auto
–
pro
auta
1
Balance
Club
Brumlovka
Salad
etc.
11
19TEĎ&HNED
TEĎ&HNED
–
trafika,
dárky
Telefónica
O2
–
obchod
2
Baarův
park
Pub – Salon18
18
u Loučků
19
8
Telefónica
O2
–
obchod
1
Balance
Club
Building
Brumlovka
Brumlovka
–
fitness
(Česk
a
wellness
–
trafika,
dárky
19
1
2
TEĎ&HNED – trafika, dárky
EVROM – watchmaker´s,
jewellery
15 TEĎ&HNED
2 automobile
Baarův park
8
K&K
service,
19
– trafika, dárky
2 Baarův
Baarův park
park
2
20
Květinářství
Romantika
19
TEĎ&HNED
–
trafika,
dárky
3
Děťské
hřiště
Merett – canteen
23 car
Baarův
20
used
salespark
9
Romantika
20 Květinářství Romantika
19 Jewels
JK Jitka Kudlackova
TEĎ&HNED – trafika, dárky
3
16 Květinářství
2
Děťské
hřiště
20
10
Květinářství
Romantika
3 Děťské
Děťské hřiště
hřiště
10
21 MARANATHA
– zdravá
výživa
20
9 10
4 Víceúčelové
Víceúčelové
hřiště 3
Restaurant Chameleon
Romantika
10KAVÁRNY
10 Solarium
21
34 Děťské
hřištěhřiště
KAVÁRNY
––20
zdravá
výživa
SPORT
/ RELAXATI
21 Květinářství
4
hřiště
MARANATHA
– zdravá výživa
Víceúčelové
17 MARANATHA
Spar City 10
Květinářství
Romantika
21
3
KAVÁRNY
11
MARANATHA
zdravá
výživa
4
Víceúčelové
hřiště
11
10 Duna
House
– estate
agency
11
22 DON
PEALO
– trafika
Squash
5 Squash
Ohradní
111 Salad etc. 21
MARANATHA
10
zdravá výživa
45 11
Víceúčelové
hřiště
22
PEALO
5
Ohradní
22 CAFÉ
DON
Squash
Kavárna OFFICE
CAFÉPEALO ––trafika
18 DON
Telefónica
O2–––trafika
shop
21 11
22
1
MARANATHA
DON
PEALO
trafika
Squash
5
1
Balance Ohradní
Club Brumlovka4
77–7car Ohradní
FFICE CAFÉ
7 oblečení – zdravá výživa
11 Auto
Kelly
parts
1 Kavárna
Kavárna OFFICE
OFFICE
CAFÉ
23
NIVOSPORT
–
sportovní
6
Tenisové
kurty
22
DON
PEALO
–
trafika
56 Squash
Ohradní
11
6
23Café
NIVOSPORT – sportovní oblečení 23
Tenisové
4
Kavárna O2
2
19 NIVOSPORT
FFICE
TEĎ&HNED –– sportovní
7oblečení
newsstand,
gifts
88 8 kurty
23
2 7 Tenisové
Baar
parkkurty
NIVOSPORT
sportovní
6
Tenisové
oblečení
8
kurty
2
Café
22 interiéru
DON
PEALO
– trafika
2 CaféCAFÉ
Cyklostezka
Kavárna O2
2 Kavárna
O2
CaféNIVOSPORT
APPAREL
– návrhy
23
1espresso
25
– sportovní
67 Tenisové
oblečení 2424APPAREL
kurty
OFFICE
CAFÉ
7 77
Cyklostezka
–– návrhy
interiéru
Cyklostezka
24Kavárna
25
APPAREL
– návrhy
interiéru
8 25
Gaviota
– lounge
cafe
3 Gaviota
20 APPAREL
2presso
Café – lounge cafe
Florist Romantika
Cyklostezka
3
Playground
24
návrhy
interiéru
espresso
–
lounge
cafe
3
25
CAFÉS
23
NIVOSPORT
25 Flowers
Gaviota espresso
– lounge
& more
10 7 Cyklostezka2 2
– květinářství
3
APPAREL
8 4 Multipurpose playgroun
–cafe
návrhy
25
25 2– sportovní oblečení
&
–– květinářství
2 24
Café – interiéru
25
Flowers
&
more
květinářství
Mangaloo
– Kavárna
fresh
bar O2
4 Mangaloo
presso
lounge cafe
21 Flowers
MARANATHA
– healthy
nutrition
25
Flowers
& more
more
květinářství
2
–– fresh
bar
4
– fresh– bar
24
APPAREL
– návrhy
freshFlowers
bar & more – květinářství
11
4
25 Squah courts in Ohradn
25
BBU BUD
2 5 interiéru
55 5
5
1 5 Mangaloo
OFFICE
B
CAFÉ
Gaviota
espresso
–
lounge
cafe
3
Fruitisimo
–
fresh
bar
5
O
5
U
–– fresh
bar
5
22
DON OPEALO – newsstand
Fruitisimo
–– fresh
OH H5
5
fresh bar
7 UDDO OV
4
BU D&O more
5 –4květinářství
Fruitisimo
fresh bar
25 Flowers
bar
HR
OHRA RAD
5
4
2
Café
O
5
V
A
O
A
6 2
Tennis courts
COSTA
COFFEE
RADN NÍ
2 4
6 COSTA
Mangaloo – fresh bar
– fresh bar
23 NIVOSPORT
DO VA
OH DN - shop
COFFEE
6
8 VAA G G 4
OFFEE
DNÍ
yňské
ZDRAVOTNICTVÍ
BANKOVNICTÍ
Í
RA
SLUŽBY
COFFEE
4
BU7 Cycle
5 route
6
yňské studio
studio
ZDRAVOTNICTVÍ
BANKOVNICTÍ
Í
VA G
SLUŽBY
Gaviota
CafeHájek
Lounge
3 76 COSTA
D–
G
5
Cukrárna
&
Hájková
24
N
FFEE
APPAREL
interior
design
INTERIÉR
ČÁP
–
kuchyňské
studio
25
ZDRAVOT
BANKOVNICTÍ
Fruitisimo
–
fresh
bar
SLUŽBY
DO
Cukrárna
OH
&
Hájková
7
Í
5Hájek
MIC
Hájek & Hájková
G
M
Cukrárna
Hájek
&
Hájková
7
M
1
Automyčka
Brumlovka
RA
10 MIICH HELS V1 1
4
Mangaloo
1
Novus
–
fresh
Optik
bar
Česká
1
spořitelna
I
4
C
1
Automyčka
Brumlovka
10
8
Cukrárna
Jemnická
H
10
1
Novus
2
Optik
Česká
1
spořitelna
1
D
E
Hájek
& Hájková
7 Cukrárna
Louis Purple
CHELS KÁ 1
251 Flowers
ELS
& more
– florist
8
A
Jemnická
10
N
COSTA
COFFEE
Automyčka
Brumlovka
emnická
6
M
K
1
Novus Opt
Česká
1
spořitelna
Í
KÁ
LSKÁ
8
ICH
Cukrárna
Jemnická
BOMTON
vlasové
G
2
BU
10
1 Veterinární
Fruitisimo
–VinoVinoVino
fresh––bar
eto
vlasové
5 Michle
5 98 Vinotéka
Á
12
2 Vinotéka
klinika
2
pošta
emnická
dmaBOMTON
drogerie
12
Česká
2 Česká
VinoVinoVino
9
12 O 5 ELSKÁ 22 Veterinární
inoVinoVino
BOMTON – vlasové
2 pošta
IL klinika Michle
kosmetické
centrum
Cukrárna
Hájek
&
Hájková
7
12
CE
Vinotéka
VinoVinoVino
INTERIÉR
6
ČÁP
–
kuchyňské
studio
9
2
Veterinárn
a
kosmetické
BANKOVNICTÍ
ZDRAVOTNICTVÍ
centrum
Česká
2
pošta
SLUŽBY
H
D
MIC
6 10 COSTA
COFFEE – víno, káva, delikatesy
SOMMELLERIE
3
a kosmetické
INurologické
centrum
noVinoVino
3
Bank
88 48
2
albert
9 SOMMELLERIE
HE
10
10
8 12 RK RADN
–– víno,
delikatesy
3 Urosanté
Urosanté ––
UniCredit
3 1 UniCredit
Bank –– pobočka
pobočka
LERIE
– víno, káva, delikatesy
3
prádelna
++ sběrna
obuvi
Louis
ka
8 Purple
Gurologické
Cukrárna
Jemnická
10
3 7 Čistírna,
Automyčka
SOMMELLERIE
víno,&káva,
káva,
delikatesy
Čistírna,
prádelna
sběrna
obuvi
Í
KA
1
Novus Optik
3
UrosantéLS–
Česká
1
spořitelna
ka
andrologické
UniCredit
Bank
centrum
–
pobočka
K Brumlovka
Confectioner‘s
Hájek
Hájková
RÍ 3
7
2
P
G
R
8
andrologické
centrum
A
zzeria
Grosseto
3
K
Čistírna,
prádelna
+
sběrna
obuvi
ERIE – víno, káva, delikatesy 104 8
Květinářství
Romantika
GE
4
Money
Bank
–
pobočka
PA
dm drogerie
Í ČPPNAR
Dětský
koutek
Rybička
A
Í
BOMTON
–
vlasové
2
andrologic
N
GE
4
Money
Bank
–
pobočka
aviny
NÍ
V
4
Dětský
Rybička
2 M Veterinární klinika Michle12
Vinotéka
VinoVinoVino
9 koutek
2 VAČeská
ČN ARK VA
aviny
NIDČČENpošta
8 11Confectioner‘s
–
restaurace
Jemnická
Maranatha
4
Lékárna
BENU
4ROAVVRAAOGE Money
– pobočka
P
aE4Nkosmetické
MI MIC1515
centrum
koutek Rybička
A
albert– zboží,
9
DEZN
4Bank
Lékárna
BENU MI 15
HEL
Sushi.cz
potraviny
10 3 ICUrosanté
1
ID ČNÍ Dětský
ROA
VA
5
Michelská
H
MICH 15
ABRAO – pobočka
OAVRAO EZZIRIDEE
CH
ěvy
SKÁ – urologické8 4
5 Pneuservis
Pneuservis
Michelská
Lékárna
N
RO 3REZ EČistírna,
AAprádelna
bar
10
ěvy
CHEL ELBE
Wineport
VinoVinoVino
SOMMELLERIE
BABank
– víno, káva,AAdelikatesy
9
+ sběrna
obuvi BAAABRRAO3V RREUniCredit
OV
BPneuservis
MIoční
A ZBankomat
Romantika
AA
10 Květinářství
E15
D 5
Michelská
I
R
5
V
SANTÉ
–
zubař,
lékař,
internista
B
L
B
andrologické
centrum
Bankomat
Brudra
–
pracovní
oděvy
ELSK SK
12
A
126
CH Slékař,
6
OBCHODY
5
SANTÉ
internista
Kadeřnictví
GLANZ
BA 4
RO 4
RK–6zubař, oční
Akoutek
RE
K
6
ká restaurace Maranatha
GE
Money
OBCHODY
Bank
–
pobočka
6
Kadeřnictví
GLANZ
A
Bankomat
A
B
Y
Dětský
Rybička
EL Á
11 Sushi.cz ––zboží,
10 SOMMELLERIE
potraviny
wineshop
65 SANTÉS–KÁÁzu
budova
FILADELFIE
(UniCredit
OBCHODY
BA
6
Kadeřnictví
GLANZ
SK– zubař
4
Lékárna BENU
budova
FILADELFIE
(UniCredit Bank)
9NÍ P Denis
8Bank)
137 Bikebros
– obchod
6
MUDr.
B
24U
–– IT
servis
6OVA Krupka
Yna Michelské
6 E9
MUDr.
Denis
5 budova
Pneuservis
Krupka
Michelská
–Á zubař ++ hygienistka
hygienistka
BU UD FILADELFIE
NČ
9 Bank)
budova
7 GORENJE
IT
(UniCredit
BU
Brudra
–servis
pracovní oděvy
12 24U
1 GORENJE
B
(GE
Money
Bank)
9
kuchyně
A
B
L
D
O
D
MUDr. De
I
1
R
budova
B
(GE
Money
Bankomat
DO Bank)
7
24UGLANZ
– ITB servis
U OD VV EZ
kuchyně
ce
5
SANTÉ – zubař, oční lékař,6internista
kuchyně
A
TIA
Sport
RESORT
9
1 14GORENJE
dwich
8
autoservis,
autobazar
6 budova
Kadeřnictví
kuchyně
DADROVOA BA R(GE
budova
MoneyBABank)
VA
13K&K
Bikebros
– obchod
8 BIANCO
K&K
UD
autoservis,
EN
, zlatnictví
Brumlovka
spořitelna,
D VA
2 BIANCO
budova
(UniCredit
Bank)
DO (Česká
& ROSSO
–autobazar
italské
delikatesy
í,uchyně
zlatnictví
budova
Brumlovka
(Česká
spořitelna, EURONET)
EURONET)
BA
SID FILADELFIE
8
K&K
autoservis,
autobazar
2
6
MUDr.
Denis
Krupka
–
zubař
+
hygienistka
&
ROSSO
–
italské
delikatesy
ků
E
7
24U
–
IT
servis
nská
restaurace
&
ROSSO
– italské delikatesy
K
15
V
5
R
14
D
EVROM
–
hodinářství,
zlatnictví
O
budova
Brumlovka
(Česká spořitelna, EURONET)
Solárium
9
MI 15
Sport
RESORT – italské delikatesy
2
R Money Bank)
BIANCO
& ROSSO
R
B (GE
5
VA budova
5
Solárium
9 Večerka
5A
wels
OF
CH
PAO(BFBFPAFFIC 5
3 Večerka
RO BAA
wels
ROSSO
– italské delikatesy3
8
K&K
autobazar
Solárium
9 autoservis,
(B PO
Salon
u Loučků
(B PA FI
AFRFCIVC RK (Česká
15 Jitka
2 Brumlovka
E
EL
EVROM
– hodinářství,
zlatnictví
budova
spořitelna,
EURONET)2424
AA
SHOPS
10
House
–– realitní
kancelář
16Večerka
BO
5
11
CE
Kudlackova
Jewels
(BB CP
B
5
ILEL
2
R
3
VZDĚLÁVÁNÍ
CRELAXACE
9
I
A
10JK Duna
Duna
House
realitní
2
kancelář
V
SK
K
B
B
24
C
SPORT
A
V
FILFL K
VZDĚLÁVÁNÍ
C VILLRK EAS
2
UD
Solárium
9
24
SPORT
A
RELAXACE
P
6
elna
H&T
potraviny
(
4
)
A
Á
10
Duna
House
–
realitní
B
kancelář
16
IL
I
A
A
JK
Jitka
Kudlackova
Jewels
S
1Kelly
9
OF SPORT
5 VZDĚLÁVÁ
B C R CS
11
H&T
potraviny
GORENJE
LA )
4
kuchyně
11
Auto
–
vše
pro
auta
viny
)E Z
O
A
RELAXACE
2
9
O
17
24
Spar
City
V
S
K
9
O
11
Auto
Kelly
–
vše
pro
auta
F
P
Š
H&T
potraviny
4
)
6
ILL –Z realitní kancelář
10 Duna
D VA
IC
ZŠ
ARRELAXACE
Chameleon
FF House
9
OA(BFFBFA
od
VZDĚLÁVÁNÍ
B
E
P
Š
9
1
(
A
GORENJE
kitchen
studio
SPORT
P
B
5
k
17
C
(
11
Auto
Kelly
I
–
vše
1
Balance
pro
Z
auta
Club
Brumlovka
Spar
–
fitness
City
L
a
wellness
U
Floor
Forever
–
podlahové
D
E
studio
S
BB A IC
od – podlahové studio 5 5 Floor Forever
1
Mateřská
křesťanská
škola
Elijáš
viny
) ŠE
IJÁ
ELROSSO – italské delikatesy
3
k par
RFKVICCILEL KD
(BB CP
1
Balance
Club
Brumlovka
I
–
fitness
a
wellness
L
–
D
podlahové
studio
13
r
9
O
k
R
C
L
1
Mateřská
křesťanská
škola
Elijáš
2
A
ver
E
V
r
6
BIANCO
&
B
I
11
Auto
Kelly
E
–
vše
a
pro
auta
18
VF K
Telefónica
O2
D
– obchod
Z
IJÁ
13
C VILLRK EAS 1
Floor
–
podlahové
D
13růvappaarůr1kv Balance
5
pa
Balance
Club
Brumlovka
– fitness
wellness
(B PAILFLIA
EE1LELTMateřská křesťanská škola13Elijáš Mateřská k
) E
D ING– fitness
18 Forever
Telefónica
22 2 LIJJÁÁŠŠ Š A
O2 –
A
ILLAS) Club
5 aškola
13 Okřesťanská
dárky
2
BIANCO
& ROSSO
– obchod
Italian
B C R CS park
2 Š Estudio
Š
Baarův
ův 2
Brumlovka
a wellness
k
B
A V2
a Bv
AS D
LI delicacies
,er
dárky
– podlahové studio
FF
ar r2
Baarův
L Baarův
VIL K )E park
BB R B CE
)
JÁ
Baaarů
13
T A
(B PAkřesťanská
2 Základní
Základní
školaLElijáš
Elijáš
V É KÉ
Ba v pa BB
19 TEĎ&HNED
3
LA
Večerka
– trafika,
N
B C R IC
2EOL TA
19 grocery
2 dárky
REBBCENESIDBaarův
TEĎ&HNED
– trafika,
dárky
Š
B
ů
OODVVOApark
S)
2
park
RE CEN
É
O
2
5
24 škola 2Elijáš Základní k
ka
K ÉLS
Small
shop
1
SIDCE T ENTRU
A
3
ar
3
VIL K E
2 TA
3
Děťské
hřiště
K
S
R
AZákladní křesťanská
S
D
a
T
R
ka
ID
M
3
F
E
E
A
11 KřesťanskéLASrodinné
BB E RUDěťské hřiště 3 D V L K
B
3
S E NT UM CE
3
LS
(B PA FT
33
U BDUA 3
I Děťské
H
3Romantika
20 Květinářství
20 10
RE CEN NC M
3BU OICAHMEEILCSH 1
B3
Květinářství
Romantika
3
Křesťanské
H&T
potraviny
3 IDENNCCERUDěťské
hřiště
4
)rodinné
10
C V RKCA
24
HESKÉ
M
HO OD
2
E B U A hřiště
SID T E
18
H
9rodinné
O
V
á
výživa
3
Křesťanské
C
H&T
foodstuffs
3
D
4
Víceúčelové
hřiště
H
E
R
IL
4
I
10
3
Křesťanské
O
Á
ON
18
3výživa
centrum
––DOhlídání
Z3
dětí
HOD
FF
B
EN UMVíceúčelové
L
VÁSamuel
10
vá výživa
LA
MA
CL
4
hřiště
UC 18 1
VŠÁ4
3
I
E
M
P
3
U
centrum
Samuel
hlídání
dětí
(
21
C
MARANATHA
S
–
zdravá
18
B
ÍN
Víceúčelové
hřiště
C
4– hlídání dětí centrum
DOON
I
U
VÁ L AV H
4 B UM
11
) Víceúčelové hřiště
centrum Samuel
21 MARANATHA
3
B C AR C 14
ECLL
U–
– zdravá
NÍ
výživa
4
9
OF
CHpodlahové studio E
SK
k
4
11
4
4
A
Floor
Forever
E
I
O
r
C
4
A
4
5
NÍÍNS Sa
A
N
11
V
P
Floor
– floors
studio M
LAVA
14VÁC5IJÁ4V4A Squash
ILL K14
S Bethany
5
SD
355 4 Squash
13 14centrum Bethany
4 11SC RIMA 18
NSKÁ
pa 4
(B PA FI
Squash Ohradní
Ohradní
22ForeverPEALO
Společenské
– trafika
VAcentrum
SE EDOLNÍ KD
AS14
U
77 – trafika
Á 4
2
KÁ
4
Společenské
centrum
Bethany
ův
Společenské
LA Š SEDÁB C V RKCOhradní
E 5
FICE CAFÉ
r
22 DONDON
k
7
4
EL HO RY
IE
4
)
D
1
PEALO
N
Squash
Ohradní
F
r
S
6
Á
A
1
L
a
IL
13
EFIE 6 14 r pa 6 VAKÁÁTenisové
EDLÁ V
K LÁ LAS kurty
IJÁ 7
OL ILA
ČSKK E
D
4
a
Á
4
Společensk
6
IE
1
6
Tenisové
vní
oblečení
kurty
6
7
5
10
L
BB
F
E
B
23
L
2
NIVOSPORT
–
sportovní
oblečení
S
F
Č
D
E
Á
4
L
19
S
Š
K
IE
A
A
6
Tenisové
vní
oblečení
kurty
88
66 77 55 10
a
GCN
6 4
IL
ÁK
6 7 235 NIVOSPORT
10
SAKVEDL ČKKÉA) 6
LT
ILAD
Café
19
Foblečení
DELF
8
Ba4
10 7 VSKÁCyklostezka8 FF19
BV
ILA8
sportovní
Tenisové
B S
TR
4
19 DINRESID1EEkurty
ÁLČS
DČOKAA
LFIE
A
24 APPAREL ––návrhy
1A
interiéru
É
eriéru
25
U
25
6 7 5 10
7A Cyklostezka
KA V
3 6 4 ETT37LARAEESVIDTCEENTRUCyklostezka
A
FILAD6E 6 7 7 8 8 9 9
eriéru
esso – lounge cafe
8
19
25
SK
9 BU A
A 7
HE V A
IL A NCE1M
3 2 EL25
V3
ETAVS
Cyklostezka
NC IMC O VO
24
L
E
6
7
8
9
APPAREL
–
návrhy
interiéru
9
25
Flowers
L
&
more
–
květinářství
E
9
U
O
D
H
E
E
6
7
8
9
18
Ž
tinářství
VÁ
22
HO 7 7
9V 11
e
cafebar
M DU
fresh
B 3 18
O B
Ž L
IC
7
D VA U B
ětinářství
ŽE ET
CL
DO 7
6 7 25
8 9
M 5
Á11
PO U
& more
květinářství
4 Ž9E 311UBUUBD BB
2
AV
CL
NÍ
BBUU –
14
55 101016163 3Ž3EOLH3 5 BUDO B UUPPO 4
11
fresh bar
PO
4
7
DO U
17
4
A
10 16 553 Flowers
3
NS
M
A
6
B
14
V
17
10 16 3 3 RAD BU B OMMN NÍK V B 4
SE
66
KÁ
6
UUD M
OOH
5 VKA 11 417 4 IE
SE
AKA A17
DL
MLO
ULO
PODO NÍ
VKKV
NÍ
FEE
10 16
3
ÍK U A G U
BR
Á
5
D
1
HRRA 3
M
4
N
LO
A
F
U
6
Á
M
K
O
L
Á
U
L
BR
V
17
E
IE
U
44
DLOBR
4 6 7 5 10 O6H 7
M VVA U
ÍK10
K UMLO
F
6
ČK
6
D
ÁČ
4
ADDN
A
E
5
K
D
IL
Brumlovka
BR
Park
N
S
F
A
A
U
A
4
19
A
V
K
K
RA
ILA
A
V4
S
OA
ájek & Hájková
F
NÍÍ
4
19
ÍKA G
LO
D
A
M
A
U
V
V
V
A
U
B
M
O
H
V
D
3
V
BR
D
O
UG
ICA
U
A DOV
N4
B
H PA A
33
Park Brumlovka
BUD
H
3
A
Í DOVA
U
B10
GC C HELSKÁETA 1
mnická
BU
VA
NG 7 7 LP HL ET
DO
CI V
BU
87 9 LPHA
610BU7DMMO
8A 9 61
BUDOVA
L
VA
2
OV 9
DO
DI 37 A LPA L
BU7
vá
12 C
oVinoVino
GAMMA 22 9
7
10 CICCHHEELLSSK
EE E 7 ALP
D
1
MICIL B GA A ŽE 2
ŽE
E VA
G
A
BUDO
M
MM
11
U
10 BU HELS
1A 22 BU B
GAMM
A
KÁÁ
11
U
8
MA
PO
RIE – víno, káva, delikatesy
A
10 16 3 K 3
PO
E
10
16
3
3
K
G
12
A
17
Á
M
M
6
MA
R
17
12
M
6
NÍ
A
PA
K
Í
V
N12
N
KU
VKA
A
22
ÍK
BRUMLO
88
4
NČ
BRUMLO
OV
MI 15
A
4
DE
AR
OV REZI
CH A
G U
2
PRAHA
RKK
, BERLÍN,
DRÁŽĎANY
áva, delikatesy PRAHAPAACENTRUM
AR CENTRUM
BA
PRAHA
APELHS (D1)
, BERLÍN,
A
V
BUILDIN8
3
DRÁŽĎA
, BERLÍN, DRÁŽĎANY
O
BA CENTRUM
NY
ÍÍ P R
D
PRAHA
KVĚTNA
5.
K
CENTRUM
U
,
N
BERLÍN,
B
KÁ
R
3
NYILDIN
5.6KVĚTNA
7 L (D1)
C
A
(D1)
ADRÁŽĎA
KVĚTNA
5. G
NČČN CENTRUM
BU
11 1 744 4 33LP3H
PRAHA
5. KVĚTNA
ÍP
OVVA , BERLÍN, DRÁŽĎANY
MI 15
C A (D1)
A
DE N
BRNO, BU
LETIŠTĚ,
BUDOVA 1 4 3
2
15
ČN
BVUA
ARRO
E5. 9KVĚTNAM(D1)
OVVA EZIIDE
BRNO, BUDA
A21 BRNO,
ICCH
LETIŠTĚ,
AMMA VÍDEŇ, VARŠAVA, MNICHOVLETIŠTĚ,
EN
1 4 3
M 21520
BAAA
22 GBUDAPEŠŤ,
23
LETIŠTĚ, BRNO, BUDA
uchyně AARRO RREZ
HE
ID
RO DO
VA
E
ACE
CE
KAVÁRNY
A OKOLÍ
ANTRU
SLUŽBY
V BB CENTRU A OKOLÍ
Á
CK
LO
VA
NI
ČI
JE
VY
SK
O
LO
VA
ČI
SPSP
OO
CECSELPELE
NCTNOTČLEČE
ERNUREUNČSNS
TMRMEKNÉKÉ
UM SK
É
VY
SK
O
LT
A
CO
TACEMMU
NT N
RE IT
Y
LO
VA
BE
VY
SK
O
ČI
U
TA
BE
DE
U
KO
BR
UM
LO
V
BR
UM
NI
CK
Á
KÁ
S
LČ
TE
LO
VK
O
U
VY
SK
O
BEBE
BTAETA
TA
RU TRS N
M UKM
É SKÉ
LO
VA
ČI
U
ZA Z
BR A B
UM RU
LO ML
VK OV
O KO
U
BA
AR
OV
A
ZAZA
BRBR
ZAU U
M
BRLML
O
UOM
VKVK
LO O
UV U
KO
ŠK
OL
Y
BE B
TAET
A
VYVY
SVKSK
YOS O
KČOIČIL
L O
SP SČOIV
O P LAVA
CE LCE OLO
NT EČNE EVČA
N E
VY V
SKYS
O KO
ČI Č
LO IL
VAOV
A
ŠK
OL
Y
Š
K
O
ŠK LY
OL
Y
BA
AR
OV
A
M
Á
CK
NI
JE
M
ŠK
ŠO
ŠK KOLY
OL LY
Y
BABA
AARR
OOVV
AA
VYVY
SVKSK
YOSOČ
ČKI I
OLOLO
ČIV V
LAOA
VA
JEJE
M MN
JNE I
IC CK
M
NKÁI Á
CK
Á
BA
A
Á
VY V
SK YS
O KO
ČI Č
LO IL
VAOV
A
KÁ
S
LČ
TE
KÁ
S
LČ
TE
JE J
M EM
NI N
CK IC
Á K
Á
SK
LČ
ÁÁ
SKSK
LČLČ
TETE
Á
SK SKÁ
LČ
TE TELČ
OBCHODY
TE
RO
VA
BA
A
RO
VA
BA B
AR AA
OVRO
A VA
BABA
ABRAR
AOAO
VRAVA
OV
A
DY A SLUŽBY V BB CENTRU A OKOLÍ
ZA
CK
VYVY Á
SVKSKV
YOSYOSČK
ČKI IOL
OLO OČI
ČVI VLO
LAOAV
VAA
ZA
SP
O
CE LE
NT ČE
RU NS
M KÉ
SK
O
SP
O
CE LE
NT ČE
VY RUMNSK
É
LO
VA
LO
VA
VY
SK
O
BE
TA
LO
VK
O
U
LO
VA
BE
TA
BR
UM
ČI
BR
UM
OV
A
LO
VK
O
U
ZA
VY
SK
O
ČI
NI
M
ČI
LO
VA
JE
ČI
VY
SK
O
M
ELLS
SKKÁ
Á
66
VIL
LA
S)
SPSP
VY
OO
SK
CECELELE
NNT TČEČE
O
ČI
RURUNNS S
LO
K
MMKÉ É
VA
BBEE
TTAA
5
JE
VVYY V
SKSK YS VY
OOČ KO SK
ČI I Č O
LOLO IL ČI
VVAA OV LO
A V
JEJE
MMN
NI I
CKCK
ÁÁ
ŠK
OL
Y
ZAZA
BRBR
UM
UM
VY
LOLO
SK
VKVK
O
O OU
ČI
U
L
D VA
Á
(B
BC
BB
RE CEN
SID T
EN RUM
CE
A
BA
OF
(B PA FI
BC R C
VIL K E
LA
S)
SK
LČ
1
Metro
Budějovická
2
1
ZA
VVYY
SSKK
OOČ
ČI I
LOLO
VVAA
Z
RE
A
RO
A
BA
99
TE
Á
BBU
UDDO
DD OVVA
A
ŠK
OL
Y
B
Á
SKSK
LČLČ
TETE
22ICH 20
21
23
2 20 21 22 23
BUDAPEŠŤ, VÍDEŇ, VARŠAVA, MNICHOV GAMMA
BRNO,
LETIŠTĚ,
21 22
22
23
E20
LS
2 20 21 22 23
611
1151 K22Á 2 44 4 11 1
1
2
4
1
2
9 24
1 2 4 1
PRAGUE CENTRE,O BERLIN, DRESDEN BU
ny
9
1 1 25 2 1 1
6
DO
1 2 1 5. KVĚTNA (D1)
ZŠ
PAFFI
EL
CE PRAHA CENTRU
VA BERLÍN, DRÁŽĎA
1 1 4 2 331
D
k
R
M,
r – podlahové studio
r
Metro
K
IJÁ
NY DE Metro
5
13
1
2
1
pa
5
O
v
Metro
5
2
Š
ů
5
ké delikatesy
5. KVĚTNA (D1)
OF
Metro
A
ar
LTBudějovická
(B PAFFFI
1 4 3 AIRPORT, BRNO, BUDAPE
Budějovická
Ba
Budějovická
11
(BB CPAR ICE
2 20 21 22 23 5
22
Metro POFF OV 5
B CV RK C
É24
11A
Budějovická
(B A ID
SK 24
VILILLA K E
1
3
L
B
11
C
5
Budějovická
3
LAS)
CV R
2
24
5
HE
S)
HO
BILLUAK E A 18
OOF
66
25 20 21 22 23
IC9
VÁ
1 2 4 1
M 9
3
(B PAFFFI
C
U
33 DONÍNS
9
(BB CPAR ICE
6
4
DDE4 (BB POAFFIC S)
rk
B CV RK C
Z4Š
14 LAVA
KÁ
13
paark
VILILLA K E
S
v
E
13
p
E
k Á
ů
LAS)
C V RK E
1 32 4 1
LI
D1E
é studio
1 2 1
AA
ar EL
ar ův
JÁ
6
13DLÁČK
ELFIE
BB
Baaar
v p SKLT
6 7S) 5 10
Š LAD
FI
4
8
B
A
TAA A ILLAS) 19
rů
REBBCCEN
OOVV 2
A
L
Underground
Line
C
aa AVB
RESID ENT
V
B
T
D
R
B
SIDE T U
11
T C
1 2 1
A
Budějovická
ENNCERUMM 6
7 8 9 BUUD AA
KÉ
LE RESIDENTR OV
C
DO
19 HHOOD
3
EN DUM
LS
7
B 3 18
ŽE
C
33 E
18 U P
HE VVÁÁC
Metro
11 DOON
HO
BU A 18
BU E B
IC
LLA
10 16 3 3
Í
C
4
N
OM
N
D
V
M14
3
17ÍNSSK ÁC
4
Budějovická
6
ON
AVVA
44
VKA
ASSE
ÍN
4
4 NÍKU U 14
BRUMLO
14 KÁÁ LAVA
11
SK
44
EDDLÁ
Park Brumlovka
66
Á
SE
E
KKÁÁ
A
ÁČČK
DL
1
DOVLA
S
U
4
8
19
A
B
H
Á
3
K
IE
S
F
6
ÁČ
8
19 BUDOVA FILAD4EL
A
K
7 LP 19
C
6 TAAV7V 5 A10
K
S
4
8
A
A
V
A
2
T
V
E
E
GAMMA
99
OV
TA
EELLE
VA
779
ŽŽ6
7 UD8DOB 9
LE
O
11
E
B
U
7
BB
11
D B
Ž
17
11
U
17
BU6
P
6
10 16
A
3 3
V
PRAHA CENTRUM, BERLÍN, DRÁŽĎANY OMBRUMLO
17
VKKA
6
44
NÍ UMLO
A
BR
Brumlovka
Park
K
(D1)
KVĚTNA
5.
V
1 UM
4 LO3
Park Brumlovka
KU
BR
4
A
D
VA
LETIŠTĚ, BRNO, BUDAPEŠŤ, VÍDEŇ, VARŠAVA, MNICHOV Park Brumlovka
OV
HAA
DO
A 33
2 20 21 22 23
77 LLPPH
CC
BUDOV
HA
3
AA DOVA
P
2
C
2 7 AL
BU
G
1 2 4 1
GA
AM
MM
2
Metro
MA
A
E
GA
BBAA
ROSSO – italské delikatesy
MMA
Kačerov
není to o kilech,
je to o pocitu
www.balanceclub.cz
Download

BB Centrum Review